WTA Acapulco: Cibulková je semifinalistkou, v rebríčku bude 12.

NETKY.SK • 28 Február 2014, 08:01 • 2 min
WTA Acapulco: Cibulková je semifinalistkou, v rebríčku bude 12.

ACAPULCO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa stala semifinalistkou turnaja WTA v mexickom Acapulcu. Vo štvrtkovom štvrťfinále si 24-ročná finalistka Australian Open 2014 poradila s Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu 6:4, 7:5.

slovakia

left justify in out

Vďaka účasti v semifinále bude Cibulková v novom vydaní rebríčka WTA už na 12. mieste, ak uspeje v boji o finále s ôsmou nasadenou Šuaj Čang z Číny, potom sa posunie na 11. priečku, čo bude jej nové osobné maximum. Slovenka sa revanšovala Erakovicovej za prehru z vlaňajšieho parížskeho grandslamového Roland Garros a upravila vzájomnú bilanciu na 3:1.

 

Cibulková, ktorá je jednotkou v Acapulcu, sa vyrovnala so stratou podania v treťom geme prvého setu. V ďalšom uspela pri súperkinom servise a o zisku prvého setu rozhodla v desiatej hre po brejkbale a zároveň prvom setbale. V druhom dejstve hneď v prvom geme prišla o svoj servis. Dokázala však vyrovnať ma 3:3. V rozhodujúcom dvanástom geme potom zmazala náskok súperky 40:15 a premenila prvý mečbal. 

Výsledky štvrtkových stretnutí štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC v mexickom Acapulcu (International, dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch): 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Dominika Cibulkova (SR-1) - Marina Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 7:5 
Caroline Garciová (Fr.) - Eugenie Bouchardová (Kan.-2) 3:6, 6:4, 6:1 
Christina McHalová (USA) - Kaia Kanepiová (Est.-3) 6:1, 2:6, 6:4 
Šuaj Čang (Čína-8) - Ajla Tomljanovičová (Chor.) 6:1, 5:7, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies