WTA Acapulco: Cibulková je dve víťazstvá od nového rebríčkového rekordu

NETKY.SK • 27 Február 2014, 15:53 • 2 min
WTA Acapulco: Cibulková je dve víťazstvá od nového rebríčkového rekordu

ACAPULCO - Do Top 10 sa tento týždeň nemôže dostať.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Dominika Cibulková je dve víťazstvá na tohtotýždňovom turnaji WTA v Acapulcu od utvorenia svojho nového rebríčkového osobného rekordu.

 

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka sa v Mexiku prebojovala už do štvrťfinále. V nezáväznej prepočtovej online verzii renkingu stále figuruje na 13. priečke v zhode s oficiálnym postavením k 24. februáru. Ak vo štvrtok od 23.00 h SEČ prekoná Novozélanďanku Marinu Erakovicovú, posunie sa pred Srbku Anu Ivanovičovú na 12. post, na ktorom bola už k 6. júlu 2009. Prípadným následným semifinálovým úspechom - proti lepšej z dvojice Ajla Tomljanovičová (Chor.) - Šuaj Čang (Čína-8) - by išla na 11. miesto na úkor Dánky Caroline Wozniackej. Do Top 10 sa tento týždeň nemôže dostať. 

 

Finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková v stredu v osemfinálovom 2. kole prekonala Belgičanku Yaninu Wickmayerovú (57. v hodnotení), takisto bývalú zverenkyňu Vladimíra Pláteníka, 7:5, 6:2. V prvom sete prišla o náskok 5:2, ale od skóre 5:5 si pripísala 7 gemov v rade, čím v podstate už rozhodla vo svoj prospech. 

 

"Bolo to vtedy len o jeden brejk. Súperka sa uvoľnila, nemala čo stratiť. Chodila si po údery a ja som v tej fáze asi mala byť agresívnejšia. Za stavu 5:5 som však vedela, ako si musím počínať. Gem, v ktorom som odvrátila brejkbal a išla som na 6:5, bol naozaj veľmi dôležitý," cituje Cibulkovú internetová stránka Tenisovej asociácie žien (WTA). 

 

"Proti Yanine to nikdy nie je jednoduché. Má agresívny štýl. Som rada, že druhé kolo je úspešne za mnou," priznala Cibulková, ktorá v bilancii zo vzájomných duelov s belgickou rovesníčkou zvýšila na 4:2. Proti 25-ročnej rodáčke z chorvátskeho Splitu Erakovicovej (69.) vedie 2:1 a pokúsi sa jej revanšovať za trojsetovú prehru z 2. kola vlaňajšieho parížskeho Roland Garros. 

 

Kapitánom fedcupovej reprezentácie SR Matejom Liptákom trénersky vedená Cibulková má na konte tri singlové tituly z hlavnej profesionálnej úrovne. Ak v Acapulcu v zhode s pozíciou nasadenej jednotky pridá štvrtý, zároveň sa dostane na hranicu 300 zápasových úspechov podľa databázy WTA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies