WTA Acapulco: Cibulková bez boja do štvrťfinále, Azarenková nenastúpila

NETKY.SK • 25 Február 2016, 07:58 • 2 min
WTA Acapulco: Cibulková bez boja do štvrťfinále, Azarenková nenastúpila

ACAPULCO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková bez boja postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International na tvrdom povrchu v mexickom Acapulcu.

slovakia

left justify in out

Cibulkovej atraktívna súperka, turnajová jednotka, Bieloruska Viktoria Azarenková, na stredajší osemfinálový súboj nenastúpila pre zranenie zápästia. Mal to byť 11. vzájomný zápas dvoch 26-ročných hráčok počas seniorskej kariéry, Slovenka vyhrala ostatné dva zápasy, ale predtým sedemkrát prehrala. Na antuke v Ríme 2012 Azarenková rovnako na stretnutie nenastúpila. "Bývalá svetová jednotka Vika má problémy s ľavým zápästím. Veľmi chcela hrať, ale nakoniec dala na rady lekárov, ktorí tvrdili, že by sa jej zranenie mohlo zhoršiť a mať väčšie následky," informovala facebooková prezentácia turnaja Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC.

Súperkou nenasadenej Cibulkovej vo štvrtkovom štvrťfinále bude turnajová šestka, Švédka Johanna Larssonová, ktorá si poradila s Američankou Shelby Rogersovou v trojsetovom boji 6:1, 6:7 (2), 7:5. V doteraz jedinom spoločnom zápase na US Open 2012 uspela Cibulková v troch setoch (6:7 /7/, 6:2, 6:0). Slovenka je šampiónkou z Acapulca z ročníka 2014, ale momentálne je až na 66. priečke svetového rebríčka aj vinou zdravotnej pauzy z vlaňajška. Larssonovej patrí 59. pozícia.

Výsledky stredajších stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji WTA International Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC v mexickom Acapulcu (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Solflex):

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Dominika Cibulková (SR) - Viktoria Azarenková (Biel.-1) - bez boja postup Cibulkovej, Azarenková nenastúpila pre zranenie zápästia
Sloane Stephensová (USA-2) - Oľga Govorcovová (Biel.) 6:4, 6:1
Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) - Johanna Kontová (V. Brit.-4) 4:6, 6:2, 7:5
Johanna Larssonová (Švéd.-6) - Shelby Rogersová (USA) 6:1, 6:7 (2), 7:5
Christina McHalová (USA) - Danka Koviničová (Č. Hora-7) 3:6, 6:3, 6:2
Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-3) - Julia Glušková (Izr.) 6:2, 6:1
Naomi Osaková (Jap.) - Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 6:3, 7:6 (5)
Yanina Wickmayerová (Belg.-8) - Móniga Puigová (Portor.) 3:6, 6:3 - ešte sa hrá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona