Wright odmieta ďalej dokazovať, že je autorom bitcoinu

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 08:05 • 2 min
Wright odmieta ďalej dokazovať, že je autorom bitcoinu

SYDNEY - Austrálsky počítačový expert a podnikateľ Craig Steven Wright vo štvrtok povedal, že sa už nebude pokúšať dokazovať svoje tvrdenie, podľa ktorého je práve on autorom virtuálnej meny bitcoin. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Wright sa prostredníctvom videonahrávky v pondelok priznal, že používal pseudonym Satoshi Nakamoto, ktorý je spájaný s bitcoinom od roku 2008, keď táto čoraz populárnejšia virtuálna mena vznikla.

 

Wright, ktorý doteraz akúkoľvek spojitosť s menom Satoshi Nakamoto odmietal, teraz vyhlásil, že tento pseudonym používal a že to vie dokázať. Odborníci na digitálne technológie však jeho tvrdenie spochybňujú. Na svojej webovej stránke preto Wright zverejnil vyhlásenie, podľa ktorého sa pochybovačov o pravdivosti svojho tvrdenia už nebude snažiť presviedčať.

 

"Veril som, že sa mi roky anonymity a skrývania podarí hodiť za hlavu. To, čo sa stalo tento týždeň, keď som chcel zverejniť dôkaz o svojom prístupe k úplne prvým kľúčom, ma zlomilo. Už na to nemám odvahu," uviedol na svojej webovej stránke Wright.

 

"Svet mi nikdy neuverí," uviedol ďalej Wright a podľa DPA naznačil, že by sa mohol stiahnuť do ústrania: "Môžem len povedať, že ma to mrzí. A zbohom," napísal údajný tvorca bitcoinu.

 

Digitálna mena bitcoin je alternatívou ku konvenčným platidlám, ktorá využíva informačné technológie. Používa sa od roku 2008. Mena je celosvetová a je určená na platby za on-line služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona