Woody Allen v odpovedi na list dcéry poprel jej zneužívanie

NETKY.SK • 8 Február 2014, 11:16 • 2 min
Woody Allen v odpovedi na list dcéry poprel jej zneužívanie

LOS ANGELES - Americký filmár Woody Allen poprel zneužívanie svojej adoptívnej dcéry Dylan Farrow. Urobil tak v odpovedi na list, ktorý Dylan zverejnila na webstránke denníka The New York Times. V liste Dylan opätovne obvinila Allena z toho, že ju ako sedemročnú zneužíval.

slovakia

left justify in out

Na žiadosť filmára denník publikoval aj jeho reakciu. V nej tvrdí, že Dylan sa stala prostriedkom pomsty vlastnej matky, Mie Farrow, ktorá sa o to údajne snaží od chvíle, čo sa filmár zamiloval do jej ďalšej adoptívnej dcéry Soon-Yi Previn. S ňou sa oženil v roku 1997.
"Nepochybujem o tom, že Dylan uverila, že ju zneužívali. Ak silná matka učí sedemročné dieťa, aby nenávidelo svojho otca, lebo je netvor, ktorý ju zneužil, po toľkých rokoch sa tento obraz zakorení," uviedol v liste Allen. Rovnako spomenul, že Dylan podstúpila vyšetrenie psychológa, ktorý dospel k záveru, že k zneužívaniu nedošlo. Pripomenul aj fakt, že sám prešiel detektorom lži, kým Mia Farrow to odmietla. "Milujem Dylan a verím, že jedného dňa pochopí, ako ju oklamala a využila matka, ktorá sa viac zaujímala o svoj hnev ako o dobro dcéry," napísal Allen v liste, ktorý ukončil slovami, že sa o veci nebude viac vyjadrovať. "Ublížilo to veľa ľuďom," dodal na záver. 

Dylan Farrow o zneužívaní zo strany adoptívneho otca povedala najprv herečke Mii Farrow, ktorá bola Allenovou partnerkou v rokoch 1980 až 1992, pričom okrem Dylan spolu vychovávali aj vlastného syna Ronana a adoptívneho syna Mosesa. Prípad neskôr vyšetrovala aj polícia, no Allena, ktorý svoju vinu od začiatku popiera, nikdy nezatkli ani neobvinili. Dylan o zneužívaní rozprávala aj vlani na jeseň v rozhovore pre magazín Vanity Fair. Minulý mesiac naň upozornili aj spomínaná Mia Farrow a jej syn Ronan po tom, čo Allenovi udelili Cenu Cecila B. DeMilla za celoživotný prínos zábavnému priemyslu. Režisér považuje obvinenie za potupné. 

Komik, režisér, scenárista, herec a spisovateľ Woody Allen, vlastným menom Allan Stewart Konigsberg, začínal vystúpeniami v nočných kluboch v Greenwich Village a účinkovaním v televízii. Na konte má 24 nominácií na Oscara, z ktorých štyri premenil na sošky - za réžiu a pôvodný scenár filmu Annie Hall (1977) a za pôvodné scenáre snímok Hana a jej sestry (1986) a Polnoc v Paríži (2011). Známe sú aj jeho filmy Manhattan (1979), Purpurová ruža z Káhiry (1985), Zločiny a poklesky (1989), Manželia a manželky (1992), Tajomná vražda na Manhattane (1993), Výstrely na Broadwayi (1994), Mocná Afrodité (1995), Všetci hovoria: Milujem ťa (1996), Pozor na Harryho! (1997), Celebrity (1998), Darebáčkovia (2000), Prekliatie žltozeleného škorpióna (2001), Melinda a Melinda (2004), Match Point - Hra osudu (2005), Vicky Cristina Barcelona (2008), Užívaj si, ako sa len dá! (2009), Poznáš muža svojich snov (2010) či Do Ríma s láskou (2012). Jeho najnovšou snímkou je dráma Jasmínine slzy (2013). Momentálne pripravuje komédiu s názvom Magic in the Moonlight. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies