Woody Allen otvorí 13. ročník MFF Bratislava

NETKY.SK • 28 September 2011, 17:16 • 2 min
Woody Allen otvorí 13. ročník MFF Bratislava

Woody Allen otvorí 13. ročník MFF Bratislava

slovakia

left justify in out

img

Nový film amerického režiséra Woodyho Allena Polnoc v Paríži slávnostne otvorí 13. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. Festival sa uskutoční od 4. do 9. novembra a následne sa presunie do Banskej Bystrice, kde bude do 12. novembra pokračovať Festivalovými dňami. TASR informovala za organizátorov festivalu Silvia Turnerová.
Po ôsmich rokoch sa MFF Bratislava opäť presúva na pravú stranu Dunaja do troch kinosál multiplexu Cinema City v centre Eurovea. Okrem toho sa bude premietať i v kine Mladosť, na Vysokej škole múzických umení vo Filmovom klube 35mm a v Slovenskej národnej galérii.
"Tohtoročný kompaktnejší festivalový program chce uspokojiť tak kinofilov a filmových fajnšmekrov, ako aj širokú verejnosť optimálnym počtom filmov s viacerými reprízami," uviedla Turnerová s tým, že ambíciou organizátorov festivalu je uspokojiť každého diváka.
V programe prehliadky nájde víťaza Zlatej palmy v Cannes - film Terrenca Malicka Strom života a v Benátkach Zlatým levom ocenený film Alexandra Sokurova Faust. Slovenskú premiéru bude mať v Súťaži prvých a druhých hraných filmov aj dlhoočakávaný debut Petra Krištúfka Viditeľný svet s Ivanom Trojanom v hlavnej úlohe.
Bratislavský festival uvedie aj Červené westerny. Je to sekcia, ktorú v premiére videli diváci na MFF v Rotterdame. Osobne ju na festivale odprezentuje ruský filmový kritik Sergej Lavrentiev.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies