Woodstock 2019? Usporiadateľ Michael Lang plánuje ďalší festival

NETKY.SK • 12 Február 2016, 16:51 • 2 min
Woodstock 2019? Usporiadateľ Michael Lang plánuje ďalší festival

BRATISLAVA - Americký koncertný promotér Michael Lang prezradil, že plánuje usporiadať ďalší festival Woodstock, ktorý pomáhal organizovať v roku 1969.

slovakia

left justify in out

Podujatie by sa malo konať v roku 2019, teda pri príležitosti 50. výročia legendárnej hudobnej slávnosti. Sedemdesiatjedenročný rodák z New Yorku to prezradil v rozhovore pre americký denník Poughkeepsie Journal.


Lang uviedol, že rokuje s potenciálnymi partnermi podujatia, pre ktoré takisto hľadá vhodné miesto. Organizátor tiež dodal, že následne by sa mohol festival konať každý rok. "Woodstock je originálna a najznámejšia festivalová značka. Keď vidím rozmach festivalov a všetko to nadšenie okolo nich, myslím si, že je na to asi ten správny čas," povedal.


Festival Woodstock sa konal 15. až 17. augusta 1969. Na podujatí vystúpili napríklad Joan Baez, Santana, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane, Joe Cocker, Crosby, Stills, Nash & Young alebo Jimi Hendrix. Odvtedy usporiadali niekoľko podujatí, ktoré oslavovali pôvodný festival, ako napríklad Woodstock '94, Woodstock '99 či Heroes of Woodstock Tour z roku 2009.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies