Woods povzbudil zajakajúceho sa stredoškoláka

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 09:53 • 2 min
Woods povzbudil zajakajúceho sa stredoškoláka

WILTON - Golfista Tiger Woods sa povzniesol nad svoje vlastné starosti a pomohol stredoškolákovi vyrovnať sa s jeho traumou.

slovakia

left justify in out

Bývalý líder svetového rebríčka a donedávna ešte partner alpskej lyžiarky Lindsey Vonnovej si našiel čas na napísanie povzbudzujúceho listu chlapcovi menom Dillon, ktorý čelí posmechu okolia pre svoje zajakanie. Woods mal v minulosti sám problémy s rečovou chybou.


"Dobre viem, čo to znamená byť iný ako ostatní, nezapadnúť. Ako dieťa som sa tiež zajakal. Rozprával som sa s mojím psom, ktorý trpezlivo sedel a počúval ma až dovtedy, kým nezaspal. Dva roky som navštevoval logopedické cvičenia a naučil som sa ovládnuť môj problém," uviedol Američan v liste, ktorý publikoval web Golf Digest.


Dillonova matka najskôr oslovila s prosbou o morálnu podporu švédsku golfistku Sophie Gustafsonovú, o ktorej je známe, že celý svoj život zápasí so zajakaním. V apríli Golf Digest zverejnil príbeh o nešťastnom chlapcovi, ktorý pre šikanovanie prestal hrať v školskom tíme amerického futbalu a chcel vyskočiť z okna svojej izby, v čom mu zabránili až rodičia. V článku sa spomenulo, že Dillon je fanúšik golfu a obdivuje Tigera Woodsa, ktorý neváhal a napísal stredoškolákovi list.


"Bol som mladší ako väčšina mojich súperov, proti ktorým som hral. Pravidelne som bol v menšine. Ale nedovolil som, aby ma to zastavilo. Myslím si, že ma to motivovalo k ešte tvrdšej práci. Verím, že to tiež dokážeš. Máš skvelú rodinu a veľkých priaznivcov po svojom boku. Drž sa a neprestávaj bojovať. Som si istý, že budeš výborný vo všetkom, do čoho sa pustíš," zakončil Woods, za čo sa mu poďakovala aj Gustafsonová. "Dillon bol taký šťastný! List si zarámoval a zavesil na stenu," uviedla na sociálnej sieti a pridala hashtag "trieda" na Woodsov účet.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies