Woodbridge a Woodforde dostali od ITF Cenu Philippa Chatriera

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 11:21 • 2 min
Woodbridge a Woodforde dostali od ITF Cenu Philippa Chatriera

PARÍŽ - Legendárny austrálsky deblový pár "Woodies", čiže Todd Woodbridge a Mark Woodforde, dostali Philippe Chatrier Award, najvyššie vyznamenanie v hierarchii Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

slovakia

left justify in out

Slávnostné odovzdanie bolo súčasťou utorňajšej spoločenskej akcie ITF World Champions Dinner v priestoroch Pavillon d’Armenonville v Paríži počas antukového grandslamového Roland Garros.

 

Momentálne 43-ročný Woodbridge a 48-ročný Woodforde si v sezónach 1990 - 2000 vybojovali 11 trofejí vo štvorhre na Majors a dovedna nazbierali 61 deblových titulov na hlavnej profesionálnej úrovni. Na OH sa v roku 1996 v Atlante radovali zo zlata, v Sydney 2000 k nemu pridali striebro. V Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov dosiahli bilanciu 14:2 vrátane víťazstva v rámci finále edície 1999 proti Francúzom. 

 

"Bravó, ITF, za to, že takto ocenila deblový tím. Je to obrovská pocta," povedal Woodforde podľa twitterového konta ITF. Woodbridge dodal: "Milujeme tenis a chceme v našej krajine vychovať šampiónov." 

 

Philippe Chatrier Award zriadili v roku 1996 a každoročne ňou odmeňujú mimoriadny prínos pre predmetné športové odvetvie. Vlani ju získal londýnsky wimbledonský All England Club. 

 

Na gala vo francúzskej metropole vyhodnotili aj majstrov sveta ITF za rok 2013: Srba Novaka Djokoviča, Američanku Serenu Williamsovú (dvojhra), Američanov Boba a Mika Bryanovcov, Talianky Saru Erraniovú a Robertu Vinciovú (štvorhra), Nemca Alexandra Zvereva, Švajčiarku Belindu Bencicovú (juniori), Japonca Šinga Kuniedu a Holanďanku Aniek van Kootovú (vozičkári). ITF Seniors Award dostala 71-ročná Nemka Heide Orthová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies