Wonder Woman sa stane čestnou vyslankyňou OSN

NETKY.SK • 14 Október 2016, 10:55 • 2 min
Wonder Woman sa stane čestnou vyslankyňou OSN

NEW YORK - Komiksová postava Wonder Woman sa stane honorárnou vyslankyňou Organizácie Spojených národov (OSN) pre rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien a dievčat. Superhrdinku z dielne DC Comics oficiálne vyhlásia za vyslankyňu OSN v piatok 21. októbra v hlavnej budove organizácie v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Stane sa tak počas slávnosti, na ktorej by sa mali zúčastniť generálny tajomník OSN Pan Ki-mun či viaceré predstaviteľky obľúbenej postavy, vrátane herečiek Lyndy Carter a Gal Gadot. Titul v mene Wonder Woman príjme prezidentka DC Entertainment Diane Nelson.

 

Ceremoniál zároveň odštartuje ročnú kampaň OSN a organizácie UNICEF, ktorá sa bude zameriavať na zrovnoprávnenie žien na celom svete. Finančne ju budú podporovať aj spomínaná DC Entertainment a spoločnosť Warner Bros.


Práve druhá menovaná momentálne pripravuje o Wonder Woman aj celovečernú snímku. Titulnú postavu, známu aj ako princezná Diana, stvárni spomínaná izraelská herečka a modelka Gal Gadot. Okrem nej sa v novinke predstaví dánska herečka Connie Nielsen, ktorá si zahrá Hippolytu, kráľovnú Amazoniek a matku Wonder Woman.


V očakávanej snímke sa ďalej ukážu Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston či David Thewlis. Réžiu má na starosti Patty Jenkins, o scenár sa postarali Allan Heinberg a Geoff Johns. Slovenská distribučná premiéra je predbežne naplánovaná na 1. júna 2017.


Priaznivci populárnej hrdinky, ktorú v roku 1941 vytvoril William Moulton Marston, ju však budú môcť vidieť aj v ďalších pripravovaných filmoch. Sú nimi Justice League so slovenskou premiérou naplánovanou na 16. novembra 2017 a jeho pokračovanie Justice League Part Two, ktoré plánujú uviesť do kín v roku 2019. Slávna princezná Amazoniek sa objavila tiež v tohtoročnej snímke Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti v hlavných úlohách s Benom Affleckom a Henrym Cavillom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies