Wolfsburg po smrti Malandu absolvuje sústredenie v JAR

NETKY.SK • 11 Január 2015, 21:34 • 2 min
Wolfsburg po smrti Malandu absolvuje sústredenie v JAR

WOLFSBURG - Účastník najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy VfL Wolfsburg napriek tragickej smrti belgického mladíka Juniora Malandu absolvuje sústredenie v Juhoafrickej republike. Stredopoliar zahynul pri sobotňajšej autonehode neďaleko Bielefeldu.

slovakia

left justify in out

"Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale myslíme si, že konáme správne. Junior chcel s naším klubom dosiahnuť veľké úspechy. Toto je jediné, čo môžeme preňho urobiť," povedal športový riaditeľ Wolfsburgu Klaus Allofs. 

Odlet do Kapského Mesta presunuli na nedeľu večer. Vedenie VfL poskytlo hráčom psychológov, aby im pomohli vyrovnať sa so stratou kolegu. "Každý je z toho úplne bez seba. Hráči sú na tom psychicky dosť zle. Všetci si ho obľúbili," doplnil Allofs. 

 

Tréner Wolfsburgu Dieter Hecking na nedeľňajšej tlačovej besede so slzami v očiach skonštatoval: "Junior bol výnimočný mladík, nadaný a plný života. Zostala tu po ňom obrovská medzera." 

 

Junior Malanda, ktorý mal s Wolfsburgom letieť na sústredenie do JAR, sedel na zadnom sedadle vozidla Volkswagen Touareg. To počas jazdy dostalo šmyk a vyletelo z cesty, pričom narazilo do stromu. Vodič a ostatní spolujazdci utrpeli ťažké zranenia, Malanda bol na mieste mŕtvy. Talentovaný mladík reprezentoval Belgicko vo všetkých mládežníckych kategóriách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies