Wolfsburg po prvýkrát vo štvrťfinále Ligy majstrov

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 09:51 • 2 min
Wolfsburg po prvýkrát vo štvrťfinále Ligy majstrov

BRATISLAVA - V odvetnom stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov zdolali hráči nemeckého vicemajstra VfL Wolfsburg najväčšie prekvapenie tohtoročnej edície KAA Gent 1:0 a po prvýkrát sa predstavia vo štvrťfinálovej fáze.

slovakia

left justify in out

Jediný presný zásah zápasu zaznamenal v 74. min nemecký reprezentant André Schürrle, ktorý zúžitkoval prihrávku od svojho spoluhráča Juliana Draxlera. Wolfsburg si z Belgicka priniesol prijateľný výsledok 3:2, a tak bol v odvete veľkým favoritom.

Belgický majster vstupoval do odvetného zápasu s vedomím, že ak chce pomýšľať na postup, bude musieť vo Wolfsburgu minimálne dva razy skórovať. Úvodný duel v Gente im nevyšiel podľa očakávaní, keďže inkasovali až tri góly. Žiadne prekvapenie sa nekonalo a Wolfsburg si po víťazstve 1:0 zabezpečil postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Pre nemecký tím to bude premiérová účasť medzi ôsmimi najlepšími mužstvami na starom kontinente.

Ako jediný sa v stretnutí presadil ofenzívny záložník André Schürrle, ten v 74. min nezaváhal a po prihrávke Juliana Draxlera otvoril skóre zápasu. Najväčší podiel na góle nesie Draxler, ktorého trestuhodne nechali obrancovia Gentu preniknúť do vymedzeného územia. Následná Schürrleho strela na bránku bola už len čerešničkou na torte.

"Chcem zložiť môjmu tímu veľký kompliment. Boli sme favoritmi tejto dvojice a to sme aj potvrdili dvoma dobrými výkonmi. Všetci si mysleli, že tento žreb bude pre nás ľahký, avšak nebolo tomu tak. Museli sme vynaložiť veľa úsilia, aby sme postúpili. Dobrým základom bol duel v Gente. Vedeli sme, že Gent má problémy s bránením útokov cez krídla, a preto sme využili tento poznatok pri strelení nášho gólu,“ povedal tréner Wolfsburgu Dieter Hecking.

"V zápase boli momenty, keď sme mali šancu skórovať, no nevyužili sme ich. Ak by sme išli do vedenia 1:0, tak to mohlo mať iný priebeh. No myslím si, že sme hrali dobre. V druhom polčase sme už museli riskovať, a tak sme priniesli do hry útočných hráčov, ale práve v tom momente sme dostali rozhodujúci gól. Určite sme odohrali lepší zápas ako doma. Myslím si, že sa nám v súťaži darilo veľmi dobre a rozlúčili sme sa s ňou naozaj dôstojne. Táto sezóna vo mne vzbudzuje sebavedomie do budúcnosti," vyhlásil sympatický kouč belgického tímu Hein Vanhaezebrouck.

KAA Gent sa so súťažou lúči, naopak, Wolfsburg sa po prvýkrát v histórii predstaví vo štvrťfinále najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže. Nemecký tím si budú v žrebe, ktorý sa uskutoční 18. marca o 12.00 hod v Nyone, želať za súpera zrejme všetky ostatné kluby. Pre "vlkov" to môže byť psychologická výhoda, pretože ich budúci súper môže podceniť. Wolfsburčania môžu stavať na bilancii na domácom štadióne, kde triumfovali vo všetkých štyroch stretnutiach v tohtoročnej edícii Ligy majstrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona