Wolfgang Schäuble chce znížiť prídavky na deti migrantom z krajín EÚ pre podvody pri čerpaní

NETKY.SK • 10 Február 2017, 16:00 • 2 min
Wolfgang Schäuble chce znížiť prídavky na deti migrantom z krajín EÚ pre podvody pri čerpaní

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble chce migrantom z iných krajín Európskej únie znížiť prídavky na deti, aby obmedzil podvody pri ich čerpaní. Vyplýva to z dokumentu, ktorý sa dnes dostal do rúk tlačovej agentúre DPA.

slovakia

left justify in out

Schäuble je členom Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) kancelárky Angely Merkelovej a chce zmeniť zákonné ustanovenia, ktoré umožňujú občanom iných krajín Únie pracujúcim v Nemecku čerpať príspevky na svoje deti, aj keď tieto žijú inde.

 

Navrhovaná zmena zákona, načrtnutá v uvedenom dokumente, predpokladá, že rozsah detských prídavkov, na ktoré by mal človek nárok, by závisel od priemerných životných nákladov v krajine, v ktorej dieťa žije. To by údajne Nemecku ušetrilo približne 159 miliónov eur ročne.

 

Návrh podporil aj vicekancelár Sigmar Gabriel zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), ktorá je koaličným partnerom Merkelovej CDU.

 

Podľa ministerstva financií žije v Nemecku vyše 184.000 občanov iných členských krajín EÚ, ktorí čerpajú prídavky na deti žijúce mimo Nemecka. Najviac z nich pochádza z Poľska (86.987), Chorvátska a Bulharska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona