Wolff: Rosberg a Hamilton nie sú ako Prost a Senna

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 09:35 • 2 min
Wolff: Rosberg a Hamilton nie sú ako Prost a Senna

BRACKLEY - Tím Mercedes je suverénom tejto sezóny motoristickej formuly 1 a rivalmi v boji o majstrovský titul sú tímoví kolegovia Nico Rosberg a Lewis Hamilton. Obaja si podelili víťazstvá na doterajších šiestich veľkých cenách, Rosberg vyhral dve, Hamilton štyri.

slovakia

left justify in out

Po ostatných pretekoch v úzkych uličkách monackého Monte Carla bolo vidno veľké napätie medzi spomenutými pilotmi, ale podľa šéfa stajne Tota Wolffa je ich vzťah úplne odlišný od toho, ako spolu vychádzali Alain Prost a Ayrton Senna koncom 80. a začiatkom 90. rokov minulého storočia. 

 

"Bolo tu niekoľko porovnaní s príbehom Prosta a Sennu, čo je pre Nica a Lewisa niečo ako kompliment, ale situácia je úplne iná. Pretekárska filozofia Mercedesu je dovoliť pilotom súťažiť, nechávame chlapcov hrať sa so svojimi hračkami, ale len pokiaľ ich nerozbijú. Môže to byť pomerne napäté, ale jazdci vedia, že nebudeme tolerovať žiadny incident," cituje Wolffa server Autosport. 

 

Už po šiestich pretekoch z celkových devätnástich je takmer na sto percent isté, že majstrovský titul získa jeden z dvojice pilotov Mercedesu. V nemeckej stajni sa na ročník plný technických zmien pripravili najlepšie a jej jazdci to jasne dokumentujú počas pretekárskych víkendov. "Našou prioritou pred každým podujatím je, aby sa 'strieborné šípy' tešili z víťazstva. Nejde o to, ktorý jazdec," uzavrel Wolff. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies