WNBA: Dvadsiaty ročník prinesie zmeny v play-off

NETKY.SK • 29 Január 2016, 11:08 • 2 min
WNBA: Dvadsiaty ročník prinesie zmeny v play-off

NEW YORK - Vyraďovacia časť ženskej basketbalovej WNBA dostane od nasledujúcej, v poradí 20. sezóny súťaže novú tvár.

slovakia

left justify in out

Postúpi doň osem najlepších tímov bez ohľadu na umiestnenie v konferencii a cesta k trofeji bude viesť cez štyri kolá namiesto doterajších troch. Dve družstvá s najvyšším nasadením si zabezpečia účasť priamo v semifinálovej fáze, na ostatné čakajú dve kolá play-off, v ktorých nebude šanca na opravu, pretože o postupujúcom rozhodne vždy jediný zápas.

 

Semifinálové série aj finále sa už budú hrať na tri víťazstvá. Zmeny schválila Rada guvernérov WNBA. "Išlo nám predovšetkým o to, aby mali diváci príležitosť vidieť tie najlepšie tímy," povedal zástupca komisára zastrešujúcej NBA Mark Tatum.


WNBA si pamätá vyraďovací systém s jediným zápasom - v premiére súťaže v roku 1997, keď play-off tvorili iba semifinále a finále. Reforma play-off neznamená úplný koniec konferenčného modelu súťaže. V rámci základnej časti, ktorá sa začne 14. mája, odohrá každý z tucta tímov tri duely s tým istým súperom s výnimkou jedného - s tým si zmeria sily štyrikrát. "Štvorzápasové" dvojice sa budú pred každým ročníkom meniť. Sezónu 2016 prerušia na mesiac pre augustové olympijské hry v Riu de Janeiro, prestávka sa začne 23. júla. Začiatok play-off je naplánovaný na 21. september.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies