WNBA: Bývalá trénerka Sloveniek povedie basketbalistky Indiany Fever

NETKY.SK • 18 November 2016, 13:09 • 2 min
WNBA: Bývalá trénerka Sloveniek povedie basketbalistky Indiany Fever

INDIANAPOLIS - Bývalá kormidelníčka slovenských basketbalistiek Dana "Pokey" Chatmanová mení pôsobisko v rámci severoamerickej ženskej WNBA.

slovakia

left justify in out

Ako informoval server IndyStar.com, 47-ročnú odborníčku v piatok vymenujú do funkcie trénerky tímu Indiana Fever. Rodáčka z louisianskej Amy bude v poradí šiesty kouč tohto družstva, prvý tmavej pleti, podotkol spomenutý zdroj.

Chatmanová pred necelými troma týždňami ukončila svoje účinkovanie v úlohe trénerky a generálnej manažérky v konkurenčnom klube Chicago Sky, ktoré trvalo šesť rokov. Pod jej vedením dosiahol tím v základnej časti bilanciu 106 víťazstiev a 98 prehier. V sezóne 2013 ho priviedla k vôbec prvej účasti v play-off a o rok neskôr s ním postúpila až do finále ligy, ktoré napokon ovládol Phoenix.

 

V rokoch 2008 - 2010 viedla Chatmanová slovenskú reprezentáciu žien a dvakrát s ňou postúpila na majstrovstvá Európy - do Lotyšska 2009 (8. miesto) aj Poľska 2011, kde ju však už nekoučovala.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona