Wlodarczyková opäť posunula hranicu svetového rekordu

NETKY.SK • 29 August 2016, 11:32 • 2 min
Wlodarczyková opäť posunula hranicu svetového rekordu

VARŠAVA - Poľská svetová a olympijská šampiónka Anita Wlodarczyková zlepšila na nedeľňajšom Skolimowskej memoriáli vo Varšave svetový rekord v hode kladivom.

slovakia

left justify in out

Vlastné maximum 82,29 m dosiahnuté pri víťazstve na nedávnych OH 2016 v brazílskom Rio de Janeiro posunula na 82,98 m. Zlepšenie svetového rekordu o 69 cm dosiahla 31-ročná Poľka v štvrtom pokuse, pričom pri všetkých piatich platných pokusoch v súťaži doletelo jej kladivo za hranicu doterajšieho rekordu mítingu. Wlodarczykovej séria vo Varšave: 79,68 - 80,31 - 81,77 - 82,98 - 81,27 - neplatný pokus.


"Povedala som, že chcem zlepšiť rekord a dokázala som dodržať slovo. Možno som ho mohla utvoriť už v prvom pokuse, ale mám rada, keď idem krok za krokom a zlepšujem sa postupne. Takisto obľubujem hru s emóciami," uviedla Wlodarczyková, ktorá mala na dosah aj ďalšiu métu. "Áno, bolo to blízko k 83 metrom, ale nechajme si niečo aj na nasledujúcu sezzónu," dodala poľská vrhačka, ktorá má za sebou prvú sezónu bez zranení. "Od novembra som bola úplne zdravá a mohla som absolvovať excelentnú prípravu na stopercentnej úrovni. Ďakujem divákom, ktorí mi dodali krídla. Zvyčajne som nútená sa motivovať sama, keďže mi chýbajú súperky na podobnej výkonnostnej úrovni. Tentoraz mi však dodali energiu ľudia na tribúnach."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies