Wizz Air zdvojnásobil počet cestujúcich zo Slovenska na 243-tisíc

NETKY.SK • 14 Január 2016, 11:19 • 2 min
Wizz Air zdvojnásobil počet cestujúcich zo Slovenska na 243-tisíc

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air v minulom roku prepravila na piatich pravidelných linkách z Košíc a Popradu do štyroch destinácií a späť 243 218 cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 to znamená nárast o 96 %. Informovali o tom vo štvrtok aerolínie s tým, že zo Slovenska v súčasnosti ponúkajú letenky na šestnásť spojení do štyroch destinácií z letísk v Bratislave, Košiciach a Popradu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť aktuálne prevádzkuje tri pravidelné linky zo základne v Košiciach na letiská Londýn (Luton), Bristol a Doncaster (Sheffield). Spojenie z Košíc do Milána (Bergama) zrušila začiatkom tohto týždňa po siedmich mesiacoch fungovania. Z Popradu zabezpečuje lety do Londýna (Lutonu) a z Bratislavy začne lietať do macedónskeho Skopje 28. marca.

 

Wizz Air v roku 2015 prepravil celkovo 19 miliónov cestujúcich, čo je medziročne o 3,2 milióna ľudí, resp. o pätinu viac. Aerolínie vlani rozšírili svoje pôsobenie o štyri nové základne - v Košiciach (5. júna), Lubline v Poľsku, Debrecíne v Maďarsku a Tuzle v Bosne a Hercegovine. Zároveň oznámili otvorenie svojej 23. základne v rumunskom Iasi.

 

Spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti je najväčší nízkonákladový letecký dopravca v strednej a východnej Európe. Zo svojich 23 základní prevádzkuje vyše štyristo leteckých spojení do 116 destinácií v 38 krajinách, vo flotile má 63 lietadiel Airbus A320 a dve lietadlá Airbus A321. Zaradením nových jedenástich Airbusov aerolínie vytvorili štyristo pracovných miest a v súčasnosti majú 2 600 zamestnancov. Wizz Air je od roku 2015 kótovaný na londýnskej burze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona