Wizz Air vylepšil prognózu celoročného zisku

NETKY.SK • 29 September 2015, 12:43 • 2 min
Wizz Air vylepšil prognózu celoročného zisku

LONDÝN - Maďarská nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air Holdings Plc vylepšila svoju prognózu celoročného zisku, a to vďaka silnému dopytu počas leta a rozšíreniu prepravnej siete.

slovakia

left justify in out

Firma teraz očakáva, že za svoj účtovný rok končiaci sa v marci 2016 vykáže čistý zisk bez zahrnutia jednorazových položiek v pásme 190 až 200 mil. eur. Doteraz Wizz Air predpokladal, že jeho čistý zisk bude vo výške 175 až 185 mil. eur.


Spoločnosť sa tak pripojila k nízkonákladovým prepravcom easyJet a Ryanair Holdings, ktoré tiež vylepšili svoje prognózy ziskov. Letecké firmy teraz zarábajú vďaka rekordnému dopytu po prímorských dovolenkách v Európe a vďaka nízkym cenám ropy. Hodnota akcií Wizz Air v utorok stúpla o 2,4 % na 19,37 britskej libry (GBP) za kus.


Wizz Air je najväčší nízkonákladový letecký dopravca v strednej a východnej Európe. Spoločnosť má 2 300 zamestnancov a vo fiškálnom roku, ktorý sa skončil 31. marca 2015, prepravila vyše 16,5 milióna cestujúcich. Akcie spoločnosti sú emitované na londýnskej burze. Spoločnosť Wizz Air Hungary Ltd. so sídlom v Budapešti má na Slovensku od mája tohto roka organizačnú zložku na letisku v Košiciach.

(1 EUR = 0,7352 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies