Wizz Air v júni otvorí novú základňu vo Viedni

NETKY.SK • 9 Január 2018, 12:51 • 2 min
Wizz Air v júni otvorí novú základňu vo Viedni

BRATISLAVA 9. januára (SITA) - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air, ktorá pôsobí aj na Slovensku, oznámila, že otvorí novú základňu vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Plánuje tak urobiť v júni 2018 najprv s jedným lietadlom Airbus A320 a v novembri k nemu pridá ďalšie dve lietadlá Airbus A321. Wizz Air v tomto roku začne z rakúskeho hlavného mesta prevádzkovať postupne sedemnásť liniek so 69 letmi týždenne ku koncu roka a Rakúsko sa stane 44. krajinou v sieti tejto leteckej spoločnosti.

Otvorenie základne vo Viedni podľa Wizz Air-u predstavuje investíciu v objeme 331 mil. USD a vytvorenie stodvadsať priamych pracovných miest v leteckej spoločnosti. Jej príchod do Viedne by mal zároveň prispieť k rozvoju lokálnej ekonomiky, podporiť vytváranie pracovných miest v letectve a cestovnom ruchu.

 

Wizz Air bude zabezpečovať letecké spojenie Viedne s Gdaňskom, Tuzlou a Varnou od apríla, s Bari, Maltou, Rímom, Valenciou a Tel Avivom od júna a s Billundom, Bergenom, Dortmundom, Kutaisi, Larnakou, Nišom, Ohridom, Tenerife a Solúnom od novembra tohto roka.

Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a vo východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje flotilu 88 lietadiel Airbus A320 a A321 na 550 linkách z 28 základní do 144 destinácií v 44 krajinách. Spoločnosť má približne 3 500 zamestnancov, v roku 2017 prepravila 28,2 milióna cestujúcich. Na Slovensku má základňu v Košiciach a pravidelné linky prevádzkuje aj z Bratislavy a z Popradu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona