Wizz Air predĺžil kontrakty na údržbu flotily

NETKY.SK • 19 November 2015, 14:42 • 2 min
Wizz Air predĺžil kontrakty na údržbu flotily

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air predĺžila kontrakty pre prevádzkovú údržbu svojej flotily v Rumunsku, Maďarsku a na Slovensku s firmami Lufthansa Technik Maintenance International (LTMI) a Lufthansa Technik Budapest (LTB).

slovakia

left justify in out

Hodnota dvoch osemročných kontraktov nebola zverejnená. Ako Wizz Air vo štvrtok informoval, obe spomínané firmy budú jednotným servisným strediskom pre kompletnú prevádzkovú údržbu, preventívne údržbové zásahy a monitorovanie výkonnosti flotily.


LTMI bude poskytovať tieto služby pre Wizz Air v rumunských mestách Bukurešť, Cluj-Napoca, Târgu Mures, Temešvár, Craiova a na Slovensku v Košiciach, LTB v Budapešti a Debrecíne v Maďarsku. Do starostlivosti LTB bude tiež patriť nedávno otvorený údržbový hangár Wizz Air v Budapešti. Zmluva podľa leteckej spoločnosti prinesie podporu sto kvalifikovaným pracovným miestam v regióne. LTMI a LTB sú súčasťou skupiny Lufthansa Technik Group.

 

Spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe. Prevádzkuje flotilu 64 lietadiel Airbus A320 a A321 a vyše 390 leteckých spojení z 22 základní, pričom spája 115 destinácií v 39 krajinách. Aerolínie majú približne 2 600 zamestnancov a vo finančnom roku končiacom sa 31. marca 2015 prepravili 16,5 milióna cestujúcich.


Wizz Air začal s lietaním na Slovensko v septembri 2013, keď otvoril linku z Košíc do Londýna. Na letisku v Košiciach má od 5. júna tohto roka slovenskú základňu pre Airbus A320. Prevádzkuje odtiaľ štyri pravidelné linky, okrem Londýna do Milána/Bergama, Doncasteru/Sheffieldu a Bristolu. Zabezpečuje aj letecké spojenie z Popradu do Londýna. Spoločnosť Wizz Air Hungary Ltd. má svoju organizačnú zložku na košickom letisku.


Lufthansa Technik Group má vyše tridsať dcérskych firiem a pobočiek s 26 tisíc zamestnancami na celom svete. Je jedným z vedúcich poskytovateľov technických služieb v leteckom priemysle. Vykonáva kompletné služby pre komerčné lietadlá - údržbu, opravy, revízie, modifikácie a konverzie, servis motorov a komponentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies