Wizz Air otvorí svoju základňu v Košiciach 5. júna

NETKY.SK • 23 Február 2015, 13:31 • 2 min
Wizz Air otvorí svoju základňu v Košiciach 5. júna

BRATISLAVA - Najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe Wizz Air otvorí svoju základňu v Košiciach z dôvodu záujmu verejnosti už 5. júna, čiže o tri mesiace skôr, ako pôvodne plánovala.

slovakia

left justify in out

Ako aerolínie v pondelok informovali, nové pravidelné linky z Košíc do severotalianskeho Milána (Bergamo) a na letisko Robina Hooda v severoanglickom Sheffielde (Doncaster) tak budú prevádzkovať od 5., resp. 7. júna dvakrát týždenne. Wizz Air zároveň v letnej sezóne zvýši počet letov na pravidelnej linke z Košíc do Londýna (Luton) na desať týždenne a spolu tak bude prevádzkovať z Košíc štrnásť letov v týždni. Aerolínie budú mať na košickom letisku jedno lietadlo Airbus A320.

 

Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler povedal, že oznámenie o otvorení základne spoločnosti Wizz Air v Košiciach už v júni je potvrdením toho, že sú na správnej ceste v úsilí, aby sa ich letisko stalo skutočnou bránou na východné Slovensko. Primátor Košíc Richard Raši uviedol, že otvorenie spomínanej základne v júni umožní vznik tridsiatich priamych pracovných miest. Nepriamo by malo byť vytvorených ďalších šesťdesiat miest. 

Wizz Air lieta do Londýna (Luton) aj z letiska Poprad - Tatry, a to štyrikrát týždenne. Košice majú priame letecké spojenie aj s Prahou a Bratislavou (České aerolínie), ako aj s Viedňou (Austrian Airlines). Košické letisko bolo v minulom roku medzi najrýchlejšie rastúcimi letiskami v Európe. Podľa údajov portálu anna.aero, ktorý analyzuje údaje o počtoch cestujúcich na európskych letiskách s vyše 100 tisíc pasažiermi, sa s polovičným nárastom v počte vybavených cestujúcich dostali Košice na piatu priečku najrýchlejšie rastúcich letísk na starom kontinente. Na košickom letisku vlani vybavili takmer 357 tisíc cestujúcich, čo znamenalo medziročný nárast o 50,4 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies