Wizz Air otvára nové letecké spojenie s britským Bristolom

NETKY.SK • 13 August 2015, 12:44 • 2 min
Wizz Air otvára nové letecké spojenie s britským Bristolom

KOŠICE – Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air dnes oznámila otvorenie nového leteckého spojenia Košice – Bristol. Jeho prevádzka sa začne 10. októbra, a to dvakrát týždenne, vždy v utorok a sobotu.

slovakia

left justify in out

Linka Košice – Bristol bude v poradí ôsmou pravidelnou leteckou linkou z košického letiska. Spolu s týmto novým spojením Wizz Air ponúka zo svojej slovenskej základne štyri destinácie vrátane letísk Londýn Luton, Miláno Bergamo a Doncaster Sheffield.

 

"Veríme, že linka do Bristolu prinesie mnohým našim zákazníkom z východného Slovenska príležitosť objaviť juhozápadné Anglicko a taktiež priláka návštevníkov do druhého najväčšieho slovenského mesta, stimuluje cestovný ruch, ako aj obchodné vzťahy medzi oboma krajinami," uviedla manažérka komunikácie Wizz Air Tamara Mshvenieradze.

 

Nová linka je podľa výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva Letiska Košice Karla Dandlera ďalším významným míľnikom na ceste k tomu, aby sa toto letisko stalo skutočnou vstupnou bránou na východné Slovensko.

 

"Letisko Košice, mesto Košice a celý región potvrdili svoj potenciál, a tak sa môžeme tešiť už z ôsmeho pravidelného spojenia z Košíc. Profitovať z toho budú nielen domáci cestovatelia či podnikatelia, ale aj turisti a zahraniční investori a v konečnom dôsledku celé východné Slovensko," reagoval košický primátor Richard Raši.

 

Zriadenie novej linky víta aj predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa. Pripomenul, že letecká dostupnosť je kľúčovým faktorom pre dlhodobo udržateľný ekonomický rozvoj regiónu. "Spoločne intenzívne pracujeme na tom, aby do zoznamu destinácií, do ktorých sa priamo lieta z Košíc, pribudlo aj niektoré z veľkých miest v Nemecku," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona