Wintershall a partneri pokladajú význam Nord Streamu za zásadný

NETKY.SK • 4 Február 2017, 13:55 • 2 min
Wintershall a partneri pokladajú význam Nord Streamu za zásadný

FRANKFURT NAD MOHANOM - Druhá vetva plynovodu Severný prúd (Nord Stream 2) má privádzať ruský plyn cez Baltické more do Nemecka a ďalších krajín.

slovakia

left justify in out

Náklady na realizáciu projektu dosiahnu 10 miliárd eur.

 

Hľadanie nového modelu financovania projektu, o ktorom sa hovorí, že je sporný, sa ukázalo ťažšie, než sa pôvodne predpokladalo.

 

Bez ohľadu na dlhé hľadania nového modelu spolupráce Wintershall, dcéra nemeckého koncernu BASF so sídlom v Ludwigshavene, sa chce zúčastniť na položení druhého potrubia Severného prúdu. Projekt podporujú aj ostatné európske podniky, ktoré sa k nemu pripojili. Jeho partnermi sú Uniper (bývalý E.ON), rakúsky OMV, holandský Shell a francúzska Engie.

 

Thilo Wieland, ktorý má v správnej rade BASF na starosti sektor Rusko, je rovnako ako iné zúčastnené firmy presvedčený, že "projekt má pre európsku energetickú politiku rozhodujúci význam".

 

Prvou vetvou Severného prúdu sa prepravuje ročne 55 miliárd kubických metrov plynu. Druhá vetva má zvýšiť prepravu na 110 miliárd kubíkov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies