Winterkorn vedel o pochybnom softvéri skôr, ako doteraz tvrdil

NETKY.SK • 15 Január 2017, 12:01 • 2 min
Winterkorn vedel o pochybnom softvéri skôr, ako doteraz tvrdil

WOLFSBURG/BERLÍN - Doteraz nezverejnené interné dokumenty Volkswagenu potvrdzujú, že bývalý predseda jeho správnej rady Martin Winterkorn vedel o softvéri, ktorým sa manipulovali výsledky škodlivín v autách firmy na technických kontrolách, skôr, než doteraz priznával.

slovakia

left justify in out

V dnešnom vydaní o tom informuje denník Bild am Sonntag. Odvoláva sa na dôverné dokumenty koncernu.

 

Uvádza sa v nich, že o probléme hovoril Winterkorn 27. júla 2015 na bližšie nešpecifikovanom zasadnutí. Dokumenty okrem iného ukazujú, ako dva mesiace pred prepuknutím škandálu na verejnosť kalkulovali manažéri, kedy sa má americkým úradom povedať pravda o softvéri.

 

Po prepuknutí dieselgate Winterkorn a ostatní členovia vedenia koncernu tvrdili, že sa o softvéri dozvedeli až v septembri 2015.

 

Voči Winterkornovi a ďalším manažérom sa vedie vyšetrovanie pre podozrenia, že sa dopustili manipulácie s trhom. Na jeseň 2015 informovali finančné trhy o probléme neskoro.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies