Winonu Ryder na strednej škole šikanovali

NETKY.SK • 8 November 2013, 14:18 • 2 min
Winonu Ryder na strednej škole šikanovali

LOS ANGELES - Americká herečka Winona Ryder prestala chodiť na strednú školu, pretože ju šikanovali. Jeden z jej spolužiakov si ju totiž pomýlil s chlapcom a následne mal homofóbne narážky.

slovakia

left justify in out

"Stalo sa to. Bola som posadnutá filmom Bugsy Malone (1976) a ostrihala som si vlasy nakrátko. Spomínam si, že chodba bola prázdna a tieto decká na mňa začali pokrikovať," prezradila pre V Magazine Ryder a zároveň dodala, že práve táto udalosť u nej vytvorila náklonnosť k filmu. Jej rodičia sa po incidente rozhodli dcéru vyučovať doma.

Štyridsaťdvaročná herečka sa prednedávnom nechala tiež počuť, že sa necíti pod tlakom, aby v Hollywoode dobre vyzerala. "Nemusela som nad tým veľmi uvažovať, pretože som vždy mala šťastie, že som ten štíhly typ dievčaťa. Nikdy som sa teda nemusela obávať o svoju hmotnosť. Stále som drobná, ale počas niekoľkých ostatných rokov som si uvedomila, že už je zrejme čas začať na sebe trochu pracovať. Začala som cvičiť a snažím sa relatívne dobre jesť, avšak musím sa priznať, že nie vždy to tak je," vysvetlila. 

Winona Ryder na filmovom plátne debutovala v snímke Lucas v roku 1986, no prvú dôležitú rolu jej dal Tim Burton vo filme Beetlejuice (1988). Stvárnenie tínedžerky Lydie Deetz, ktorá si rozumie s duchmi, jej prinieslo chválu kritikov a Burton ju obsadil aj do Nožnicovorukého Edwarda (1990), kde si zahrala po boku svojho vtedajšieho partnera Johnnyho Deppa. Za výkon vo filme Vek nevinnosti (1993) získala Zlatý glóbus i nomináciu na Oscara, na ktorého ju nominovali aj za rolu Jo March v Malých ženách (1994). Objavila sa aj v snímkach ako Noc na Zemi (1991), Dracula (1992), Čarodejnice zo Salemu (1996), Votrelec: Vzkriesenie (1997), Narušenie (1999) alebo Jeseň v New Yorku (2000). V roku 2000 dostala hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, no už o rok neskôr sa na titulky médií dostala pre krádež v obchode. Následne prezradila, že trpí záchvatmi úzkosti a depresiou a zvoľnila pracovné tempo. Na scénu sa vrátila napríklad v snímkach A Scanner Darkly (2006), Star Trek (2009) alebo Čierna labuť (2010). Svoj hlas prepožičala Else v Burtonovom animáku Frankenweenie (2012). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona