Winona Ryder potvrdila pokračovanie hororovej komédie Beetlejuice

NETKY.SK • 12 August 2015, 11:00 • 2 min
Winona Ryder potvrdila pokračovanie hororovej komédie Beetlejuice

LOS ANGELES - Americká herečka Winona Ryder potvrdila, že sa pripravuje pokračovanie hororovej komédie Beetlejuice (1988). Štyridsaťtriročná rodáčka z Minnesoty, ktorá v prvej snímke stvárnila Lydiu Deetz, to uviedla v talkšou Late Night with Seth Meyers.

slovakia

left justify in out

"Hm, myslím, že to môžem potvrdiť, pretože Tim Burton to už skôr povedal v jednom rozhovore s tým, že je to veľké tajomstvo. A potom počas nejakej promoakcie k filmu Big Eyes povedal, že pracujú na pokračovaní Beetlejuicea a Winona si v ňom zahrá. Dosť ma to šokovalo," uviedla Ryder. Filmár Tim Burton vlani v decembri vyhlásil, že pokračovanie Beetlejuicea je bližšie ako kedykoľvek predtým, no vyslovil podmienku, že titulnú postavu musí opäť stvárniť Michael Keaton. Ten pritom už vo februári 2014 vyhlásil, že titulnú rolu si zahrá iba, ak sa do projektu zapojí aj Burton.


Winona Ryder na filmovom plátne debutovala v snímke Lucas v roku 1986, no prvú dôležitú rolu jej dal práve Tim Burton v spomínanom filme Beetlejuice. Stvárnenie tínedžerky Lydie Deetz, ktorá si rozumie s duchmi, jej prinieslo chválu kritiky a Burton ju obsadil aj do Nožnicovorukého Edwarda (1990), kde si zahrala po boku svojho vtedajšieho partnera Johnnyho Deppa. Za výkon vo filme Vek nevinnosti (1993) získala Zlatý glóbus i nomináciu na Oscara, na ktorého ju nominovali aj za rolu Jo March v Malých ženách (1994). Objavila sa aj v snímkach ako Noc na Zemi (1991), Dracula (1992), Čarodejnice zo Salemu (1996), Votrelec: Vzkriesenie (1997), Narušenie (1999) alebo Jeseň v New Yorku (2000). V roku 2000 dostala hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, no už o rok neskôr sa na titulky médií dostala pre krádež v obchode. Následne prezradila, že trpí záchvatmi úzkosti a depresiou a zvoľnila pracovné tempo. Na scénu sa vrátila napríklad v snímkach A Scanner Darkly (2006), Star Trek (2009) alebo Čierna labuť (2010). Svoj hlas prepožičala Else v Burtonovom animáku Frankenweenie (2012).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies