Winfrey si zahrá vo filme The Immortal Life of Henrietta Lacks

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 11:26 • 2 min
Winfrey si zahrá vo filme The Immortal Life of Henrietta Lacks

LOS ANGELES - Americká herečka a televízna moderátorka Oprah Winfrey sa predstaví v pripravovanej snímke The Immortal Life of Henrietta Lacks, ktorá je adaptáciou rovnomennej knihy Rebeccy Skloot z roku 2010.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročná rodáčka z mesta Kosciusko v štáte Mississippi sa spolu s autorkou publikácie a Alanom Ballom pod projekt spoločnosti HBO Films, ktorá patrí pod televíziu HBO, podpíše aj ako výkonná producentka.


Snímka priblíži skutočný príbeh Henrietty Lacks, z ktorej buniek rakoviny krčka maternice vedci v roku 1951 vytvorili líniu prvých nesmrteľných buniek zvaných HeLa. Winfrey stvárni jej dcéru Deborah Lacks, ktorá sa zaoberá tým ako neoprávnený zber rakovinových buniek jej matky viedol k nebývalým objavom. Projekt, ktorý začnú nakrúcať v lete, budú konzultovať Henriettini synovia Zakariyya Rahman a David Lacks, Jr. spolu s jej vnučkou Jeri Lacksare.


Oprah Winfrey hrala napríklad vo filme Purpurová farba (1985), ktorý jej vyniesol nominácie na Oscara i Zlatý glóbus. Predstavila sa aj v snímkach Milovaná (1998) a Komorník (2013), či historickej dráme Selma (2014). V roku 2012 jej americká Akadémia filmových umení a vied udelila humanitárnu cenu Jeana Hersholta. Známa je však najmä vďaka veľmi úspešnej televíznej talkšou The Oprah Winfrey Show (1986 - 2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies