Windsurfista Pollák získal na MS v Raceboarde striebro

NETKY.SK • 8 September 2013, 12:18 • 2 min
Windsurfista Pollák získal na MS v Raceboarde striebro

NOVÉ MLÝNY - Titul obhájil Poliak Maksymilian Wojcik.

slovakia

left justify in out

Windsurfista Patrik Pollák získal na majstrovstvách sveta v neolympijskej triede Raceboard striebornú medailu a s jednodňovým oneskorením si dal pekný darček k 41. narodeninám, ktoré oslávil v piatok. Striebornú medailu vybojoval Pollák aj vlani na MS vo fínskom Yyteri. Titul na šampionáte, ktorý v sobotu vyvrcholil záverečnými rozjazdami na juhomoravskej vodnej nádrži Nové Mlýny, obhájil Poliak Maksymilian Wojcik.

Pollák väčšinu pretekov predvádzal suverénne výkony, keď zo siedmich rozjázd v rámci svojej skupiny vyhral šesť. V sobotu však nemal svoj deň, keď v tzv. gold race obsadil postupne 8., 4. a 5. priečku, vďaka čomu sa pred neho dostal jediný priamy konkurent Wojcik. "Dnes mi to v slabom vetre vôbec nešlo. Nevedel som sa trafiť do zmeny vetra, ale aj druhé miesto je pre mňa celkom dobrý výsledok s prihliadnutím na to, že som toho tento rok veľa nenatrénoval. Cítim sa unavený, pred majstrovstvami sveta sa tu konal národný šampionát Čiech v Raceboarde, ktorý som vyhral. Desať dní v kuse pretekám, už sa teším na oddych," povedal pre TASR člen oddielu Akademik TU Košice.

Bohatému 96-člennému štartovému poľu mužskej kategórie neprialo celkom počasie. Z troch súťažných dní sa windsurfisti dostali na vodu hneď v ten prvý, ale v stredu a vo štvrtok sa pre bezvetrie plánované rozjazdy neuskutočnili. V piatok odjazdili súťažiaci tri rozjazdy a v sobotu posledné tri.

Pollák bol majstrom sveta v Raceboarde premiérovo v roku 2006 v thajskej Pattayi, druhý titul pridal o päť rokov neskôr v Španielsku. Okrem toho má v zbierke strieborné medaily z MS 2010 (Liepaja/Lotyšsko) a z MS 2012 (Yyteri/Fínsko) a dva bronzové kovy - z MS 2007 (Potrerillos/Argentína) i z MS 2009 (Warnemünde/Nemecko).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies