Wimbledon: Serena Williamsová suverénne do 3. kola proti Cornetovej

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 16:34 • 2 min
Wimbledon: Serena Williamsová suverénne do 3. kola proti Cornetovej

LONDÝN - Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsovou zvíťazila vo štvrtkovom zápase 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) nad Juhoafričankou Chanelle Scheepersovou za 49 minút suverénne dvakrát 6:1.

slovakia

left justify in out

Nastrieľala 8 es a dala dovedna 26 "winnerov" pri len 7 nevynútených chybách. Premenila 5 zo 7 brejkbalov a nečelila žiadnej hrozbe straty podania.

 

"Včera som bola hore dosť dlho vinou inak super zábavnej štvorhry. Dokonca som počas nej pristála v publiku, dostalo ma to do rozpakov. Je síce náročné vyrovnať sa s úlohou favoritky, ale som radšej, že moje šance sú z nejakých dôvodov posudzované práve takto," povedala Serena pre BBC Two. 

 

Najvyššie nasadená 32-ročná miestna šampiónka zo sezón 2002, 2003, 2009, 2010 a 2012 Serena zvýšila v bilancii zo vzájomných súbojov s 30-ročnou 94. hráčkou renkingu WTA Scheepersovou (bola aj na 37. pozícii) na 3:0. Nadviazala na predvlaňajšie úspechy z Brisbane a Stanfordu. Medzi najlepšími 32 bude čeliť 24-ročnej Alizé Cornetovej (24.), premožiteľke Slovenky Karolíny Schmiedlovej z 1. kola. Nad Francúzkou vedie 3:1 a nesporne bude prahnúť po revanši za februárový Dubaj (dvakrát 4:6). 

 

Ak Serena získa svoju už 18. singlovú trofej na veľkej štvorke, dotiahne sa ku krajankám Chris Evertovej a Martine Navrátilovej. Absolútnou métou je 24 primátov Austrálčanky Margaret Courtovej, v čerstvej ére 22 víťazstiev Nemky Steffi Grafovej. 

 

Mladšia zo sestier Williamsových vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka podľahla v osemfinále Nemke Sabine Lisickej. V 2. kole v All England Lawn Tennis and Croquet Clube má bilanciu 15:0, celkovo na Majors 53:2. Druhý nezdar takéhoto typu utrpela nedávno na parížskom antukovom Roland Garros proti Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej. 

Serena sa tento rok na AO ani RG nedostala ani len do štvrťfinále. Keď sa jej to pritrafilo naposledy - v roku 2012 - triumfovala na Wimbledone aj US Open. 

 

Dvojhra žien - 2. kolo: 
Serena Williamsová (USA-1) - Chanelle Scheepersová (JAR) 6:1, 6:1 za 49 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies