Wimbledon: Serena do štvrťfinále s Pavľučenkovovou

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 18:28 • 2 min
Wimbledon: Serena do štvrťfinále s Pavľučenkovovou

LONDÝN - Americká obhajkyňa titulu a líderka svetového rebríčka Serena Williamsová zvíťazila nad ruskou tenistkou Svetlanou Kuznecovovou za 75 minút 7:5, 6:0 v stretnutí pondelňajšieho osemfinálového 4. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (27. júna - 10. júla, celková dotácia 28,1 milióna libier, tráva). Od stavu 4:5 a príjem nazbierala Serena deväť gemov v rade. Mladšia zo sestier Williamsových si v utorok vo štvrťfinále zmeria sily s ďalšou členkou "zbornej" Anastasiou Pavľučenkovovou.

slovakia

left justify in out

"Je to naozaj dobré víťazstvo. Svetlana proti mne v minulosti dokázala zahrať dobre a tento rok ma už zdolala. Vedela som teda, že si budem musieť počínať kvalitne. Bolo to veľmi zradné. Síce nepršalo nejako intenzívne, ale tráva bola zvlhnutá a na takej ľahko môžete spadnúť. Človeku sa to vkráda do podvedomia a tenis je o to zložitejší," upozornila Serena v rozhovore pre BBC TV.

Tridsaťštyriročná S. Williamsová upravila vo vzájomke s 31-ročnou ruskou dvojnásobnou šampiónkou z veľkej štvorky a niekdajšou dvojkou renkingu WTA Kuznecovovou (14.) na 10:3, na najrýchlejšom povrchu spolu bojovali prvý raz. V máji na antuke v Ríme sa Serena revanšovala rezolútne 6:2, 6:0 za nezdar 7:6 (3), 1:6, 2:6, ktorý utrpela v marci na "harde" v Miami. Rivalita s hrdinkou US Open 2004 a Roland Garros 2009 Kuznecovovou trvá už od sezóny 2004.

Patrickom Mouratoglouom trénersky dozorovaná mladšia zo sestier Williamsových si pripísala svoj jubilejný 301. jednotlivý singlový triumf na vrcholnej scéne. Už len o päť víťazstiev zaostáva za krajankou Martinou Navrátilovou (306) ako historickou líderkou. V pondelok S. Williamsová vstúpila do ďalšieho Klubu 300 v krátkom časovom slede: podľa počtu týždňov na vrchole hodnotenia.

Miestna šampiónka zo sezón 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 a 2015 Serena po vlaňajšom finálovom triumfe v All England Lawn Tennis and Croquet Clube dvakrát 6:4 nad Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou neuspela na ostatných troch podujatiach veľkej štvorky. V New Yorku 2015 ju v semifinále zastavila Talianka Roberta Vinciová, v januári v Melbourne vo finále Nemka Angelique Kerberová a 4. júna v Paríži v boji o Pohár Suzanne Lenglenovej spomenutá Muguruzová-Blancová. Američanka zatiaľ získala 21 vrcholných singlových titulov, už iba jeden potrebuje na vyrovnanie rekordu tzv. Open Ery v podaní Nemky Steffi Grafovej (Austrálčanka Margaret Courtová sa dostala na hodnotu 24).

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále):


Serena Williamsová (USA-1) - Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) 7:5, 6:0 za 75 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies