Wimbledon: Šarapovová v 1. kole povolila domácej voľnej karte len gem

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 18:20 • 2 min
Wimbledon: Šarapovová v 1. kole povolila domácej voľnej karte len gem

LONDÝN - Ruská tenistka Maria Šarapovová nasadená ako piata zvíťazila v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva) nad domácou držiteľkou voľnej karty Samanthou Murrayovou za 58 minút suverénne 6:1, 6:0.

slovakia

left justify in out

Premenila perfektne 5 z 5 brejkbalov a sama odvrátila všetky tri hrozby straty podania.

Miestna šampiónka spred desiatich rokov Šarapovová absolvovala svoj prvý súboj po celkovom triumfe na rovnako významnom parížskom antukovom Roland Garros z prelomu mája a júna. Dvadsaťsedemročná držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová bude v 2. kole hrať so švajčiarskou kvalifikantkou Timeou Bacsinszkou (85.), ktorá už pred ôsmimi rokmi prekonala v Zürichu 6:4, 6:3. 

 

Svenom Groeneveldom trénersky vedená Šarapovová vlani v All England Lawn Tennis and Croquet Clube v britskej metropole v 2. kole senzačne nestačila na Portugalčanku Michelle Larcherovú-De Britovú a napokon v predmetnej sezóne pre opätovné problémy s pravým ramenom odohrala už len jeden duel. Teraz figuruje na čele tohtosezónneho bodovania Road to Singapore v súvislosti s októbrovým výberovým šampionátom v spomenutej ázijskej destinácii. 

 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Maria Šarapovová (Rus.-5) - Samantha Murrayová (V. Brit.) 6:1, 6:0 za 58 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona