Wimbledon: Šarapovová sa sťažuje, že na kurtoch nemôžu hráči trénovať

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 10:03 • 2 min
Wimbledon: Šarapovová sa sťažuje, že na kurtoch nemôžu hráči trénovať

LONDÝN - Tenistka Maria Šarapovová pozná recept na to, ako na treťom grandslamovom turnaji sezóny zabrániť početným zraneniam hráčov.

slovakia

left justify in out

Podľa ruskej svetovej trojky by malo byť tenistom dovolené trénovať na hracích kurtoch pred začiatkom podujatia. "Mali by sme mať možnosť trénovať na všetkých dvorcoch, zvlášť na Centrálnom a tých najväčších. Nikto na nich nemôže trénovať. Prvých pár dní iba viete, že ich povrch bude o poznanie iný," posťažovala sa Šarapovová, ktorá na tráve All England Lawn Tennis and Croquet Clubu tento rok skončila už v 2. kole, keď portugalskej kvalifikantke Michelle Larcherovej-De Britovej podľahla 3:6 a 4:6. Šarapovová sa počas zápasu na kurte č. 2 nechala ošetriť v zázemí, dôvodom zjavne bol ľavý bok. Sťažovala sa na nebezpečný povrch, celkovo počas stretnutia spadla až trikrát.

Stredajším nenastúpením alebo odstúpením z tenisových zápasov 2. kola dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone sa podľa všetkého utvoril svetový rekord v tejto štatistike v rámci jedného súťažného dňa na profesionálnej úrovni. Z rôznych zdravotných dôvodov nemohli zasiahnuť do duelov alebo sa vzdať počas nich Američan John Isner, Čech Radek Štěpánek, Belgičan Steve Darcis, Francúz Jo-Wilfried Tsonga, Chorvát Marin Čilič, Bieloruska Viktoria Azarenková a Kazaška Jaroslava Švedovová. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) síce nemá zaznamenané dátumy všetkých súbojov, ale predpokladá sa, že ide o rekord. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies