Wimbledon: Rybáriková na tretí pokus našla v Londýne recept na Niculescovú

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 15:52 • 2 min
Wimbledon: Rybáriková na tretí pokus našla v Londýne recept na Niculescovú

LONDÝN - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zvíťazila nad rovnako nenasadenou Rumunkou Monicou Niculescovou za 78 minút 6:4, 6:1 v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (3. - 16. júla, celková dotácia 31,6 milióna libier, tráva).

slovakia

left justify in out

V bilancii zo vzájomných súbojov znížila na 3:4. Dvadsaťdeväťročnej 51. žene hodnotenia WTA Niculescovej sa Rybáriková revanšovala za nezdary z tohto podujatia z rokov 2007 a 2008, ale aj za tasmánsky Hobart 2014 a finále na úrovni ITF v Egypte už v sezóne 2005.

 

Rybáriková hneď v úvodnom geme stratila podanie a Niculescuová sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Zverenka trénera Petra Hubera však rýchlo vyrovnala na 2:2 a v koncovke setu slávila úspech. V druhom dejstve získala od stavu 0:1 šesť gemov v rade a upravila vzájomnú bilanciu s Niculescuovou na 3:4.

 

V uplynulých týždňoch sa dostala do skvelej formy. Triumfovala na trávnatých turnajoch ITF v Ilkley aj v Surbitone a vo svetovom rebríčku WTA sa vrátila do elitnej stovky.

 

Rybáriková bola po úspešnom vstupe do Wimbledonu spokojná. "Som veľmi rada, že som to zvládla v dvoch setoch. Keď som videla žreb, hovorila som si, že to vôbec nebude ľahké. Niculescuová dosiahla aj predtým na tráve dobré výsledky, dvakrát ma tu zdolala. Jej neortodoxný štýl je veľmi nepríjemný, mnohým hráčkam nevyhovuje. Človek musí hrať proti nej veľmi trpezlivo a nehnať sa do veľkých akcií. Prvý set bol vybojovaný, bolo tam viac výmen. V druhom sete som bola uvoľnenejšia, viac som do toho išla. Teší ma, že som v 2. kole," povedala Rybáriková, ktorá počíta s tým, že jej ďalšou súperkou bude Plíšková.

 

"Karolína je jednou z favoritiek na celkový triumf. Ak nastúpim proti nej, budem sa snažiť ten zápas čo najviac užiť si. Nechcem ísť na kurt v porazeneckej nálade. Budem bojovať a uvidíme, ako to dopadne."


Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 87. v singlovom renkingu, bude v 2. kole v britskej metropole čeliť úspešnej zo súboja Karolína Plíšková (ČR-3) - Jevgenija Rodinová (Rus.). Proti Češke ešte nehrala, s Ruskou má seniorskú štatistiku 2:2 (dovedna 2:3), nedávno ju zdolala vo štvrťfinále práve na tráve v britskom Surbitone 6:4, 6:4.

Bývalá 31. žena svetového rebríčka Rybáriková má na konte 24 triumfov z ostatných 26 stretnutí. V rámci toho získala trofeje na turnajoch ITF v Gifu, Fukuoke, spomenutom Surbitone a Ilkley. V júli 2016 podstúpila operáciu zápästia nedominantnej ľavej ruky a v auguste mala pod skalpelom pravé koleno. Vrátila sa vo februári. Ešte v apríli figurovala na 431. pozícii v systéme, teda o 400 miest pod osobným maximom.

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková bola predvlani v 3. kole v All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Na Majors sa takto ďaleko dostala aj na newyorských US Open 2008 a 2009. Zo Sloveniek už v pondelok postúpila do 2. kola osmička turnaja Dominika Cibulková, skončila Jana Čepelová. V utorok sa ešte predstaví Kristína Kučová.

Dvojhra žien - 1. kolo:


Magdaléna Rybáriková (SR) - Monica Niculescová (Rum.) 6:4, 6:1 za 78 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies