Wimbledon: Rekonvalescentka Azarenková zvládla prvú prekážku

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 17:51 • 2 min
Wimbledon: Rekonvalescentka Azarenková zvládla prvú prekážku

LONDÝN - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková zvíťazila v pondelňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne nad chorvátskou miestnou semifinalistkou spred už pätnástich rokov Mirjanou Lučičovou-Baroniovou za 92 minút 6:3, 7:5.

slovakia

left justify in out

V druhom dejstve predviedla obrat z 3:5 aj cez dovedna štyri setbaly súperky.

Dvadsaťštyriročná šampiónka z rovnako významných melbournských Australian Open 2012 a 2013 a niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA Azarenková sa raduje zo svojho prvého zápasového úspechu od januárovej tohtoročnej edície AO, na ktorých v osemfinále vyradila Američanku Sloane Stephensovú a v osmičke nestačila na Poľku Agnieszku Radwanskú. Zverenkyňa Samuela Sumyka medzičasom laborovala s ľavou nohou a absolvovala len dva zápasy. Minulý týždeň sa na prípravnom podujatí v Eastbourne lúčila už v 1. kole. 

 

Azarenková si v pondelok pripísala až 80 % fiftínov rozohraných vlastným prvým podaním (v porovnaní s 52 %). Nezastavilo ju ani 8 dvojchýb. V 2. kole si zmeria sily s nevyspytateľnou Srbkou Bojanou Jovanovskou, ktorú na Wimbledone zdolala pred štyrmi rokmi práve medzi najlepšími 64, a to 6:1, 6:4. Kuriozitou je fakt, že vtedy v 1. kole prekonala práve Lučičovú-Baroniovú (dvakrát 6:3), takža zažíva "déja-vu". V All England Lawn Tennis and Croquet Clube bola v semifinále ročníkov 2011 a 2012. Minulý rok nenastúpila na 2. kolo proti Talianke Flavii Pennettovej pre zranenie pravého kolena. 

 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Viktoria Azarenková (Biel.-8) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) 6:3, 7:5 za 92 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies