Wimbledon: Poslednou semifinalistkou jednotka Serena Williamsová

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 07:31 • 2 min
Wimbledon: Poslednou semifinalistkou jednotka Serena Williamsová

WIMBLEDON - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová sa stal prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Nasadená dvadsiatka zdolala v utorňajšom štvrťfinále turnajovú 15-ku Švajčiarku Timeu Bacsinszkú 7:5 a 6:3.

slovakia

left justify in out

Španielka sa prebojovala do semifinále grandslamu prvýkrát v kariére. Je tiež prvou Španielkou medzi elitným kvartetom v All England Clube od roku 1997, keď to dokázala Arantxa Sanchezová-Vicariová.

 

Do semifinále ide aj štvorka Maria Šarapovová z Ruska. Päťnásobná grandslamová šampiónka zdolala v troch setoch Američanku Coco Vandewegheovú 6:3, 6:7 a 6:2. Pre bývalú svetovú jednotku je to jubilejná dvadsiata účasť v semifinále grandslamu, keď hrala v 23. grandslamových štvrťfinále.

 

"V prvom sete som celkom dominovala, aj na začiatku druhého, ale potom sa to skomplikovalo. Ona hrala sebavedome, no v treťom som sa vzchopila. Tu už musíte odovzdať všetko, je to špeciálny zápas v špeciálnom prostredí. Vo Wimbledone som už dávno nebola v semifinále, som preto šťastná," povedala víťazka, ktorá Wimbledon vyhrala ako 17-ročná v roku 2004.

 

V boji o finále sa Šarapovová stretne so svetovou jednotkou Serenou Williamsovou z USA, ktorá po trojsetovej bitke vyradila Bielorusku Victoriu Azarenkovú, nasadenú ako číslo 23. Päťnásobná wimbledonská víťazka zdolala súperku po setoch 3:6, 6:2 a 6:3.

 

Williamsová, ktorá má stále šancu na kalendárny Grandslam, uštedrila Azarenkovej 17 es a spolu mala 46 víťazných úderov. Prvý set síce prehrala, ale potom už dominovala. V poslednej hre dala tri esá a upravila vzájomnú bilanciu so súperkou na 17:3, z toho všetkých desať duelov na grandslamoch nad ňou vyhrala.

 

"Bola to zábava, zasmiala som sa aj ja, aj Victoria. Bolo to hore-dolu a nejako som to zvládla. Šarapovová tu hrá naozaj dobre, je bojovníčka," povedala Williamsová. Dvadsaťjedenročná Muguruzová Blancová sa v semifinále stretne s Poľkou Agnieszkou Radwaňskou. Nasadená 13-ka vyradila Američanku Madison Keysovú v troch setoch 7:6, 3:6 a 6:3. Poľka je v semifinále v Londýne tretíkrát za štyri roky, v roku 2012 prehrala vo finále so Serenou Williamsovou.

 

dvojhra - ženy - štvrťfinále:

Garbine Muguruzová Blancová (20-Šp.) - Timea Bacsinszká (15-Švaj.) 7:5, 6:3, Maria Šarapovová (4-Rus.) - Coco Vandewegheová (USA) 6:3, 6:7 (3), 6:2, Agnieszka Radwaňská (13-Poľ.) - Madison Keysová (21-USA) 7:6 (3), 3:6, 6:3, Serena Williamsová (1-USA) - Victoria Azarenková (23-Biel.) 3:6, 6:2, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies