Wimbledon: Perryho syn prijal Murrayho triumf s radosťou aj úľavou

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 08:28 • 2 min
Wimbledon: Perryho syn prijal Murrayho triumf s radosťou aj úľavou

LONDÝN - Wimbledonský triumf britského tenistu Andy Murrayho privítal s radosťou a zároveň úľavou David Perry, 69-ročný syn Freda Perryho, už od roku 1936 až do nedele posledného domáceho šampióna na tráve v Londýne.

slovakia

left justify in out

"Trvalo to 77 rokov. Spočíval v tom odkaz, ale čas predsa len plynul a plynul a ja som nadšený, že Brit konečne zase dosiahol triumf na tomto podujatí. Pre náš tenis je to skvelé. Andy sa vypracoval až nahor. Zaslúžil si tento úspech. Je nádherné, že sa mu to podarilo prostredníctvom hry, ktorú predviedol. Bol to prekrásny tenis," skonštatoval David Perry, ktorý je syn štvrtej manželky Freda Perryho Bobby a prevádzkoval rodinnú firmu so športovým oblečením. 

Murray vo finále zvíťazil nad srbským lídrom renkingu ATP Novakom Djokovičom 6:4, 7:5, 6:4. Zvládol v All England Lawn Tennis and Croquet Clube posledný krok po vlaňajšej finálovej prehre so Švajčiarom Rogerom Federerom. Fred Perry v roku 1936 v zápase o trofej prekonal Gottfrieda von Cramma 6:1, 6:1, 6:0. Zomrel v roku 1995. 

"Podľa mňa by otec zastával názor typu ´Vieš čo, už je načase, aby to dokázal niekto ďalší´. Bolo to naozaj dlhé čakanie, muselo to prísť, išlo len o otázku času. Je skvelé, že to Andy zvládol, treba mu vzdať hold. Je to výborný hráč. Sledoval som ten zápas a mrzelo ma, že nemal aspoň štyri sety, ak nie rovno päť, pretože finále Wimbledonu si zaslúži byť fantastické. Andy však sám seba napokon mentálne dotlačil za cieľovú pásku a ťažko odhadnúť, koľkokrát to teraz môže zopakovať," podotkol z americkej Arizony David Perry, ktorého otec nazbieral tri wimbledonské trofeje a dovedna osem grandslamových. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona