Wimbledon: Obhajca titulu Djokovič postúpil do 2. kola

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 17:53 • 2 min
Wimbledon: Obhajca titulu Djokovič postúpil do 2. kola

LONDÝN - Srbský obhajca titulu Novak Djokovič nasadený ako prvý zvíťazil v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna - 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) nad 31-ročným Nemcom Philippom Kohlschreiberom, 33. v renkingu, v ich ôsmom vzájomnom súboji tri razy 6:4.

slovakia

left justify in out

V prvom aj treťom sete na hlavnom dvorci nepykal za to, že prišiel o náskok brejku.

 

Líder svetového rebríčka Djokovič upravil vo vzájomke na 7:1. Jedinú prehru inkasoval pred šiestimi rokmi v 3. kole rovnako cenného parížskeho antukového Roland Garros, odvtedy sa štvrťfinalistovi Wimbledonu 2012 Kohlschreiberovi už šesťkrát revanšoval. Na zelenom podklade hral s Nemcom prvý raz. 

Djokovič sa usiluje o svoj tretí celkový triumf v All England Lawn Tennis and Croquet Clube (okrem vlaňajška uspel aj v sezóne 2011). Ak sa mu to podarí, vyrovná miestnu štatistiku svojho nemeckého hlavného kouča Borisa Beckera (trofeje z edícií 1985, 1986, 1989). Aj Mariánom Vajdom trénersky dozorovaný 28-ročný Belehradčan Djokovič hral v pondelok prvý raz od 7. júna, keď vo finále RG vo francúzskej metropole podľahol Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi. Minulý týždeň sa však rozcvičil na exhibičnom podujatí The Boodles Challenge v Stoke Poges. 

 

Stále platí, že líder svetového rebríčka ATP Djokovič ešte nikdy neprehral v 1. kole Wimbledonu. Na Majors sa hneď na úvod nelúčil od melbournských Australian Open 2006, na ktorých ho vyradil Američan Paul Goldstein. 

 

Najvyššie nasadený hráč prehral v 1. kole medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka v tzv. otvorenej ére len raz: Austrálčan Lleyton Hewitt v roku 2003 nestačil na Chorváta Iva Karloviča. Práve s Hewittom, na adrese SW19 Church Road šampiónom zo sezóny 2002, sa Djokovič môže stretnúť v 2. kole. Austrálčan na to potrebuje prekonať Fína Jarkka Nieminena, ktorý takisto ako on štartuje na tomto podujatí naposledy. 

 

Dvojhra mužov - 1. kolo: 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Philipp Kohlschreiber (Nem.) 6:4, 6:4, 6:4 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies