Wimbledon:Nasadením a žrebom naprojektované štvrťfinále

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 13:14 • 2 min
Wimbledon:Nasadením a žrebom naprojektované štvrťfinále

LONDÝN - Domáci držiteľ voľnej karty James Ward a niektorá kvalifikantka či lucky loserka budú súpermi Srba Novaka Djokoviča, resp. Američanky Sereny Williamsovej - lídrov svetových rebríčkov a zároveň obhajcov titulu - v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (27. júna - 10. júla, celková dotácia 28,1 milióna libier, tráva).

slovakia

left justify in out

V Djokovičovej polovici žrebu je Švajčiar Roger Federer, v dolnej sekcii sú Brit Andy Murray a iný zástupca krajiny helvétskeho kríža Stan Wawrinka.

Serena môže v 2. kole čeliť "wild card" Daniele Hantuchovej, ak si porovnateľne skúsená Slovenka na úvod poradí s Williamsovej krajankou Christinou McHalovou. Vzhľadom na nasadenie vopred bolo jasné, že repríza vlaňajšieho finále medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka medzi Serenou a Garbine Muguruzovou-Blancovou môže nastať až v dueli o trofej. Španielka nedávno zvládla revanš v boji o Pohár Suzanne Lenglenovej na parížskom antukovom Roland Garros.

V 1. kole sa udejú zaujímavé konfrontácie medzi Austrálčanom Nickom Kyrgiosom a Čechom Radkom Štěpánkom, Chorvátmi Ivom Karlovičom a Bornom Čoričom, Rakúšanom Dominicom Thiemom a Nemcom Florianom Mayerom, Američanom Johnom Isnerom a Cyperčanom Marcosom Baghdatisom, Dánkou Caroline Wozniackou a Ruskou Svetlanou Kuznecovovou, Portoričankou Mónicou Puigovou a Britkou Johannou Kontovou, Bulharkou Cvetanou Pironkovovou a Švajčiarkou Belindou Bencicovou či Češkou Luciou Šafářovou a jej americkou tradičnou deblovou partnerkou z ostatného obdobia Bethanie Mattekovou-Sandsovou.

Nasadením a žrebom naprojektované teoretické štvrťfinále:

Dvojhra mužov (zhora podľa "pavúka"):


Novak Djokovič (Srb.-1) - Milos Raonic (Kan.-6)
Roger Federer (Švaj.-3) - Kei Nišikori (Jap.-5)
Dominic Thiem (Rak.-8) - Stan Wawrinka (Švaj.-4)
Richard Gasquet (Fr.-7) - Andy Murray (V. Brit.-2)

Dvojhra žien (zhora podľa "pavúka"):


Serena Williamsová (USA-1) - Roberta Vinciová (Tal.-6)
Agnieszka Radwanská (Poľ.-3) - Belinda Bencicová (Švaj.-7)
Simona Halepová (Rum.-5) - Angelique Kerberová (Nem.-4)
Venus Williamsová (USA-8) - Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-2)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies