Wimbledon: Nadal postúpil do 3. kola, Rosolovi odplatil prehru z roku 2012

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 17:11 • 2 min
Wimbledon: Nadal postúpil do 3. kola, Rosolovi odplatil prehru z roku 2012

LONDÝN - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

slovakia

left justify in out

Ako nasadená dvojka vyradil v 2. kole Čecha Lukáša Rosola v štyroch setoch 4:6, 7:6 (6), 6:4, 6:4 a odplatil mu nečakanú prehru spred dvoch rokov. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti Kazachovi Michailovi Kukuškinovi.
     

Rosol začal na wimbledonskom centri skvele, výborne podával i returnoval a po zisku úvodného dejstva viedol v druhom sete 4:2. Nadal si však vynútil tajbrejk, v ktorom slávil úspech a v ďalších dvoch setoch už mal navrch. Líder svetového rebríčka ATP nadviazal na triumf nad Rosolom z januárového turnaja v katarskej Dauhe a upravil vzájomnú bilanciu na 2:1.

 

Nadal mal po úspešnej odplate za prehru z roku 2012 radosť. "Snažil som sa bojovať o každú loptičku a čakať na vhodný moment, kedy sa mi naskytne šanca prelomiť jeho podanie. Za stavu 3:4 v druhom sete mi vyšlo pár famóznych returnov, čo bolo veľmi dôležité. Ak by som prehrával 0:2 na sety, bolo by veľmi ťažké otočiť nepriaznivý vývoj, lebo Rosol má delové podanie. Pred zápasom som nemyslel na pomstu. Každý duel je iný. Nešiel som na kurt s tým, že musím Rosola zmiesť z kurtu ale s cieľom podať čo najlepší výkon," povedal Španiel pre akreditované médiá.
      

muži - dvojhra - 2. kolo:

Rafael Nadal (2-Šp.) - Lukáš Rosol (ČR) 4:6, 7:6 (6), 6:4, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona