Wimbledon: Murray si na úvod v derby poradil s Broadym

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 08:14 • 2 min
Wimbledon: Murray si na úvod v derby poradil s Broadym

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray nasadený ako druhý triumfoval na krajanom s voľnou kartou Liamom Broadym za 102 minút jasne 6:2, 6:3, 6:4 v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (27. júna - 10. júla, celková dotácia 28,1 milióna libier, tráva). Pre miestneho šampióna zo sezóny 2013 to bolo premiérové derby na tomto podujatí.

slovakia

left justify in out

"Liam postupne hral čoraz lepšie, bojoval až do konca a predviedol zopár kvalitných vecí. Publikum je tu vždy veľmi férové, podporuje oboch aktérov a dokáže oceniť kvalitné údery," povedal Murray podľa BBC. "Nie je ľahké hrať proti niekomu, koho dobre poznáte, ale ja som si počínal okej," citovala víťaza The Associated Press.

Opätovne Ivanom Lendlom trénersky vedený Murray mal na Centre Courte pomer "winnerov" a nevynútených chýb 31:18, zdolaný 22-ročný 235. hráč renkingu Broady skončil na hodnotách 17:22. Dvadsaťdeväťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray bude v 2. kole čeliť 32-ročnému Taiwančanovi Lu Jen-chsunovi (76.), s ktorým prehral na OH 2008 v Pekingu, odvtedy sa mu však trikrát revanšoval bez straty setu vrátane 2. kola medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2013.

Duel Murrayho s Broadym bol prvým britským derby v singli mužov na veľkej štvorke od US Open 2006, keď Tim Henman v 1. kole prekonal Grega Rusedského. Priamo v All England Lawn Tennis and Croquet Clube to bolo premiérové derby od 2. kola edície 2001, vtedy si spomenutý Henman poradil s Martinom Leem.

Murray teraz má na Majors štatistiku 17:1 proti domácim hráčom, stále jediný nezdar takéhoto typu mu privodil Francúz Gael Monfils na parížskom Roland Garros 2006.

Už 5-násobný dobyvateľ prípravného podujatia v londýnskom Queen´s Clube Murray je spoludržiteľom vlaňajšieho Davis Cupu, úradujúcim olympijským šampiónom a dvojnásobným grandslamovým víťazom (aj newyorské US Open 2012). Na ostatných dvoch položkách veľkej štvorky prehral vo finále so Srbom Novakom Djokovičom.

Dvojhra mužov - 1. kolo:
Andy Murray (V. Brit.-2) - Liam Broady (V. Brit.) 6:2, 6:3, 6:4 za 102 minút

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies