Wimbledon: Murray cez Južného do štvrťfinále proti Verdascovi

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 08:20 • 2 min
Wimbledon: Murray cez Južného do štvrťfinále proti Verdascovi

LONDÝN - Domáci tenista Andy Murray nasadený ako druhý zvíťazil v pondelňajšom zápase osemfinálového 4. kola dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne nad 31-ročným Rusom Michailom Južným, 26. v renkingu, za 157 minút presvedčivo 6:4, 7:6 (5), 6:1.

slovakia

left justify in out

V druhom sete sa zachránil z 2:5 na gemy, v tajbrejku si poradil s mankom 3:5. V otváracom geme tretieho dejstva odvrátil Murray dva brejkbaly, čoskoro viedol 3:0 a pridal "poistku" na príjme v šiestej hre. V úvodnej časti mu na Centrálnom dvorci proti dvojnásobnému semifinalistovi US Open Južnému stačil brejk z tretej hry. Dovedna nastrieľal 15 es a mal pomer "winnerov" a nevynútených chýb 45:16.

Hrdina vlaňajších newyorských rovnako významných US Open Murray sa prebojoval do štvrťfinále tohto podujatia šiesty raz za sebou. Tento rok na adrese SW19 Church Road ešte nestratil ani set. 

"Nič nepovažujem za vopred isté. Dobre viem, ako ťažko sa na takýchto turnajoch dosahujú celkové úspechy - mám na konte iba jeden. Je však pravda, že pár kôl dozadu som asi pociťoval väčšiu nervozitu. Už som pokojnejší. Koncentrujem sa vždy iba na nasledujúci zápas. Dnes prehrala Serena, predtým Rafa, ani Roger sa tomu nevyhol. Majú pritom za sebou viac úspechov ako ja..." podotkol Murray v rozhovore ešte na kurte. 

Víťaz 27 turnajov Murray má proti Južnému štatistiku už 3:0. Zverenec Ivana Lendla nadviazal na triumfy z Petrohradu 2007 a Valencie 2009. Vo štvrťfinále ho vyzve 29-ročný španielsky ľavák Fernando Verdasco (54., bol však už aj na 7. stupienku), ktorý nastúpi s negatívnou bilanciou 2:8. Brita naposledy prekonal v osemfinále Australian Open 2009. Verdasco si v pondelok v šestnástke poradil s Francúzom Kennym De Schepperom trikrát 6:4. 

Dvadsaťšesťročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray ťahá na tráve šnúru 15 úspechov. Po prehre so Švajčiarom Rogerom Federerom vo finále vlaňajších medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka získal v All England Lawn Tennis and Croquet Clube olympijské zlato (v súboji oň sa hladko revanšoval Federerovi) a nedávno triumfoval na prípravnom podujatí v londýnskom Queen´s Clube. Hrdina minuloročných newyorských US Open Murray vynechal parížske antukové Roland Garros 2013 pre problémy s chrbtom. Zatiaľ posledným Britom, ktorý sa radoval z wimbledonskej trofeje, je už od roku 1936 Fred Perry. 

Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále): 
Andy Murray (V. Brit.-2) - Michail Južnyj (Rus.-20) 6:4, 7:6 (5), 6:1 za 157 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies