Wimbledon: Martin proti Ribovi, Lacko s Nedoviesovom

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 09:53 • 2 min
Wimbledon: Martin proti Ribovi, Lacko s Nedoviesovom

LONDÝN - Štyria slovenskí tenisti sa predstavia v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny - Wimbledone na tráve v Londýne (27. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Andrej Martin je nasadenou sedmičkou kvalifikácie a jeho súperom v 1. kole bude Španiel Pere Riba. Lukáš Lacko, nasadená jedenástka, bude hrať proti Kazachovi Oleksandrovi Nedoviesovovi, devätnástka Jozef Kovalík si zmeria sily s Argentínčanom Facundom Arguellom a nenasadený Norbert Gombos sa predstaví proti Portugalčanovi Fredericovi Ferreirovi Silvovi. Rozhodol o tom nedeľňajší žreb.

Kvalifikácia sa začne v pondelok a potrvá do štvrtka. Tradične sa bude konať v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone, aby organizátori pošetrili podklad v All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Ženskú časť aj so Slovenkami Kristínou Kučovou a Janou Čepelovou vyžrebujú v pondelok. V hlavnej súťaži Wimbledonu bude hrať zo slovenských mužov na základe rebríčkového postavenia Martin Kližan, v ženskej časti sa predstavia Dominika Cibulková, Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková a vďaka voľnej karte aj Daniela Hantuchová.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 1. kolo - žreb - súperi Slovákov a pondelňajší program:
Lukáš Lacko (SR-11) - Oleksandr Nedoviesov (Kaz.) - dvorec číslo 2 / prvý zápas (začiatok o 12.10 h SELČ)
Jozef Kovalík (SR-19) - Facundo Arguello (Arg.) - dvorec číslo 3 / tretí zápas (začiatok po 14.30 h SELČ)
Norbert Gombos (SR-22) - Frederico Ferreira Silva (Portug.) - dvorec číslo 6 / prvý zápas (začiatok o 12.10 h SELČ)
Andrej Martin (SR-7) - Pere Riba (Šp.) - dvorec číslo 11 / tretí zápas (začiatok po 14.30 h SELČ)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona