Wimbledon: Londýn dodá novú grandslamovú šampiónku po roku a pol

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 08:08 • 2 min
Wimbledon: Londýn dodá novú grandslamovú šampiónku po roku a pol

LONDÝN - Bez ohľadu na meno víťazky tohtoročného Wimbledonu je už po utorňajších štvrťfinále isté, že tenisový svet bude mať prvú novú grandslamovú šampiónku po roku a pol od triumfu Bielorusky Viktorie Azarenkovej na melbournských Australian Open v januári 2012. Priamo na londýnskej tráve sa naposledy udiala premiérová korunovácia v rámci veľkej štvorky predvlani, keď sa radovala Češka Petra Kvitová.

slovakia

left justify in out

Spomenutý úspech Azarenkovej (na južnej pologuli získala trofej aj tento rok) zavŕšil vtedajšiu sériu štyroch prvých triumfov. Predtým postupne uspeli Číňanka Na Li (Roland Garros 2011), spomenutá Kvitová v britskej metropole a napokon Austrálčanka Samantha Stosurová (US Open 2011). 

Teraz sa do semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka prebojovali wimbledonské finalistky z minulosti Marion Bartoliová z Francúzka (sezóna 2007) a Poľka Agnieszka Radwanská (edícia 2012), Nemka Sabine Lisická (dosiaľ pre ňu bolo maximom na vrcholnej úrovni londýnske semifinále 2011) a Belgičanka Kirsten Flipkensová, ktorá už o dve kolá zlepšila svoj grandslamový osobný rekord v podobe osemfinále AO 2013. 

Pôjde o 112. grandslamovú šampiónku vo dvojhre, 38. v tzv. otvorenej ére (od roku 1968 vrátane), 14. v tomto tisícročí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies