Wimbledon: Lisická sa po vážnom zranení učila opäť chodiť,teraz hrá finále

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 11:12 • 2 min
Wimbledon: Lisická sa po vážnom zranení učila opäť chodiť,teraz hrá finále

LONDÝN - Po vážnom zranení členka sa musela naučiť opäť chodiť, v sobotu si na wimbledonskej tráve zahrá prvé grandslamové finále v kariére.

slovakia

left justify in out

Pred tromi rokmi prežívala nemecká tenistka Sabine Lisická krušné chvíle. Bola odkázaná na barle a hrozilo, že bude musieť predčasne ukončiť kariéru, po päťmesačnej pauze sa však vrátila do súťažného kolotoča.

"Nikdy som neprestávala veriť, že sa dokážem vrátiť a budem opäť schopná predvádzať svoj najlepší tenis. Spomínam si, keď mi doktori po vážnom zranení členka povedali, že najbližších šesť týždňov budem musieť chodiť o barlách. Moja prvá otázka bola: "A kedy sa budem môcť vrátiť na dvorce?. Bolo to veľmi ťažké obdobie, ktoré však urobilo zo mňa silnejšieho človeka, po ľudskej i tenisovej stránke. Vedela som, že keď som sa naučila opäť chodiť, nič nie je nemožné," povedala Lisická pre agentúru Reuters.

Nemku inšpirovala autobiografia rakúskeho zjazdára Hermanna Maiera, ktorý po vážnej motocyklovej nehode takmer prišiel o nohu, dokázal sa však vrátiť a získať striebro zo zimnej olympiády i zlato z MS. "Keď som bola zranená, čítala som Hermannovu knihu. Museli mu takmer amputovať nohu, no dokázal sa vrátiť a získať vo svojom športe titul majstra sveta. Bol to neuveriteľný príbeh," dodala Lisická.

Berlínčanka s poľskými koreňmi na tohtoročnom Wimbledone ukázala obrovskú mentálnu silu. V osemfinále proti svetovej jednotke Američanke Serene Williamsovej i v semifinále s Poľkou Agnieszkou Radwaňskou prehrávala v treťom sete 0:3, no nepoložila sa a dokázala otočiť nepriaznivý vývoj. V prípade sobotňajšieho finálového triumfu nad Francúzkou Marion Bartoliovou sa môže stať prvou nemeckou grandslamovou šampiónkou od júna 1999, keď legendárna Steffi Grafová vyhrala antukový Roland Garros v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies