Wimbledon: Líder svetového rebríčka Djokovič do 3. kola

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 09:57 • 2 min
Wimbledon: Líder svetového rebríčka Djokovič do 3. kola

LONDÝN - Líder svetového rebríčka ATP tenistov Novak Djokovič zo Srbska zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne nad 30-ročným kvalifikantom Bobbym Reynoldsom, 156. v renkingu, v ich premiérovom vzájomnom súboji za 114 minút 7:6 (2), 6:3, 6:1.

slovakia

left justify in out

Mohol aj hladšie, ak by premenil viac ako 4 z 18 brejkbalov. Sám nečelil žiadnemu. Američan sa predstavil v miestnej hlavnej súťaži prvý raz od roku 2009, ale počas britskej sezóny na tomto povrchu nazbieral 7 úspechov z predchádzajúcich 8 duelov. V roku 2006 bol v britskej metropole v 3. kole, takto ďaleko sa dostal aj na Australian Open 2005. "Súper solídne podával, odohral dobré výmeny. Ja sa vždy snažím sústrediť na svoju hru a robiť všetko tak, ako som si to naplánoval s trénerom," uviedol prostredníctvom twitterového konta podujatia Djokovič a pokračoval: "Keď som bol malý chlapec, obdivoval som všetkých top hráčov. Veľa ľudí sa prichádza pozerať na najlepší tenis. Vážim si podporu od každého." 

Zápas sa konal pod zatiahnutou strechou hlavného dvorca pre sychravé počasie. Dážď narušil program podujatia premiérovo počas tohto týždňa, neodohrali 5 súbojov dvojhry mužov (z nich 3 sa aspoň začali) a 3 v singli žien. 

Zverenec Mariána Vajdu Djokovič je po vyradeniach obhajcu trofeje Rogera Federera zo Švajčiarska (dovedna 7-násobný šampión v britskej metropole), držiteľa titulov zo sezón 2008 a 2010 Rafaela Nadala a austrálskeho dobyvateľa ročníka 2002 Lleytona Hewitta jediný wimbledonský hrdina v hre. 

Stále platí, že 26-ročný Belehradčan sa od prehry s Rusom Maratom Safinom v 2. kole Wimbledonu 2008 vždy dostal na úrovni veľkej štvorky aspoň do 3. kola. Teraz si medzi najlepšími 32 zmeria sily s úspešným z duelu Jan-Lennard Struff (Nem.) - Jérémy Chardy (Fr.-28). 

Držiteľ 6 titulov z úrovne veľkej štvorky "Nole" Djokovič nastúpil na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2013 po nedávnej frustrujúcej päťsetovej semifinálovej prehre na parížskom Roland Garros so spomenutým Nadalom. Minulý týždeň si zahral na exhibičnom podujatí The Boodles Challenge v Stoke Poges. 

Miestny šampión zo sezóny 2011 Djokovič vlani v tomto dejisku v semifinále OH nestačil na domáceho Andyho Murrayho a potom v súboji o bronz prehral s Argentínčanom Juanom Martínom Del Potrom. Predtým na Wimbledone 2012 ťahal v semifinále za kratší koniec proti Federerovi. 

Víťaz 37 podujatí na hlavnej profesionálnej úrovni Djokovič dosiahol svoj 148. zápasový úspech na Majors, blíži sa teda k zaokrúhleniu. 

Dvojhra mužov - 2. kolo: 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Bobby Reynolds (USA) 7:6 (2), 6:3, 6:1 za 114 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies