Wimbledon: Lacko suverénne postúpil do finále kvalifikácie dvojhry

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:58 • 2 min
Wimbledon: Lacko suverénne postúpil do finále kvalifikácie dvojhry

LONDÝN - Slovenský tenista Lukáš Lacko nasadený ako jedenásty zvíťazil za 57 minút suverénne 6:2, 6:3 nad Francúzom Alexandrom Sidorenkom v stredajšom zápase 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (27. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok sa vo finále kvalifikácie stretne s úspešným zo súboja Mathias Bourgue (Fr.) - Tobias Kamke (Nem.-23).

Dvadsaťosemročný piešťanský rodák Lacko, 124. v renkingu ATP, už vedie nad rovesníkom Sidorenkom (232.) v ich celkovej vzájomnej bilancii 3:0, stále bez straty setu. Hrali pritom proti sebe premiérovo po ôsmich rokoch.

V roku 2012 bol Lacko na tomto podujatí v 3. kole hlavnej singlovej súťaže, v rovnakej sezóne sa mu to podarilo aj na melbournských Australian Open. Niekdajší 44. muž hodnotenia Lacko nechýbal vo wimbledonskej hlavnej súťaži dvojhry od sezóny 2009 vrátane.

Kvalifikácia sa koná v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone, aby organizátori pošetrili podklad v All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Zo SR sa v stredu do 2. kola ešte zapojí Jozef Kovalík, v 1. kole neuspeli Andrej Martin a Norbert Gombos, priamo v "main draw" bude hrať Martin Kližan.

Dvojhra mužov - kvalifikácia - 2. kolo:
Lukáš Lacko (SR-11) - Alexandre Sidorenko (Fr.) 6:2, 6:3 za 57 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona