Wimbledon: Lacko dovŕšil čierny deň Slovákov v Londýne

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 09:44 • 2 min
Wimbledon: Lacko dovŕšil čierny deň Slovákov v Londýne

LONDÝN - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva). Lacko prehral v utorkovom podvečernom súboji s nasadenou dvadsaťtrojkou turnaja Španielom Tommym Robredom za 132 minút 6:7 (5), 6:1, 2:6, 4:6.

slovakia

left justify in out

Lacko po vyrovnaní stavu na 1:1 na sety v zostávajúcom priebehu stretnutia nestačil na svojho súpera, ktorý premenil pri svojom podaní tretí mečbal. Lacko urobil 46 nevynútených chýb, kým jeho súper len 27. Štatistika víťazných úderov vyznela tesne pre 26-ročného Slováka (50:46).

 

Skúsený Robredo má už 32 rokov a je bývalou svetovou päťkou rebríčka ATP. Momentálne mu patrí 22. miesto a z tohto pohľadu splnil úlohu favorita proti Lackovi, 88. hráčovi renkingu. 

 

Lacko zvýraznil čierny deň Slovákov v Londýne. Z pätorky Karolína Schmiedlová, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Martin Kližan a spomenutý Lacko si v utorok nevybojoval postup do 2. kola ani jeden. Už v pondelok sa s turnajom rozlúčila aj Jana Čepelová, a tak jedinou slovenskou zástupkyňou v 2. kole dvojhry na dvorcoch All England Lawn Tennis and Croquet Clube bude Dominika Cibulková. 

Lacko nemá v ostatnom čase dobrú bilanciu na turnajoch „veľkej štvorky“. V Londýne natiahol sériu neúspešných pokusov v 1. kole dvojhry na šesť. Zatiaľ naposledy sa mu podarilo vyhrať svoj vstupný zápas grandslamovej úrovni na Australian Open 2013. 

 

Zverenec Ladislava Simona si za účasť v 1. kole odnáša z Wimbledinu 27 000 libier a 10 bodov do rebríčka. 

Dvojhra mužov - 1. kolo: 
Tommy Robredo (Šp.-23) - Lukáš Lacko (SR) 7:6 (5), 1:6, 6:2, 6:4 za 132 minút 
 

Lacko v prvom sete viedol 4:1 aj 5:2. za stavu 5:3 pri vlastnom podaní nevyužil setbal a súperovi dovolil premeniť v poradí šiestu brejkovú príležitosť. Nakoniec sa hral tajbrejk a v ňom sa v koncovke prejavili skúsenosti Robreda. Za stavu 5:5 vyčaril víťazný bekhend a vzápätí pri setbale prinútil Lacka k vynútenej chybe z bekhendu - 5:7. 

 

Aj v druhom sete vyšiel Lackovi úvod. Tentoraz si však slovenský tenisa podržal fazónu do konca a set vyhral za 20 minút 6:1. Ukončil ho esom pri svojom podaní. Tretí set mal zasa úplne rozdielny priebeh. Lacko síce v treťom geme odvrátil dva brejkbaly súpera na 0:3, ale až 18 nevynútených chýb z jeho rakety napokon rozhodlo o tom, že skúsený Španiel získal set poľahky 6:2. Setbal premenil tak, že dovŕšil čistú hru pri svojom podaní. O osude štvrtého setu rozhodol brejk Robreda hneď v úvode. Skúsený Španiel si v zostávajúcom priebehu udržal podanie a za stavu 5:4 premenil tretí mečbal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona