Wimbledon: Kvitová vo štvrťfinále vyzve Flipkensovú

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 15:07 • 2 min
Wimbledon: Kvitová vo štvrťfinále vyzve Flipkensovú

LONDÝN - Česká tenistka Petra Kvitová naďalej je najvyššia nasadená zostávajúca hráčka v dolnej polovici "pavúka" dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne. V pondelňajšom zápase osemfinálového 4. kola zvíťazila osmička žrebu nad húževnatou Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou za 84 minút 7:6 (5), 6:3.

slovakia

left justify in out

Do štvrťfinále v britskej metropole sa prebojovala štvrtý raz v rade. Vlani práve v osmičke Kvitová nestačila na neskoršiu celkovú víťazku Serenu Williamsovú z USA.

Miestnej šampiónke zo sezóny 2011 Kvitovej sa v úvodnom dejstve napokon nevypomstilo, že nezvládla servis na zisk tohto setu za stavu 6:5. V tajbrejku klesla ľavoruká Češka z 3:0 s jedným minibrejkom na 3:4* vinou dvojchyby, ale súperka akoby sa nechala inšpirovať k rovnakému zlyhaniu (4:4) a potom pri skóre 5:6 pokazila bekhend. V druhej časti Kvitová navodila rozhodnutie brejkom na 4:2. Pri potvrdzovaní v siedmom geme sa dostala z manka 15:40. V deviatej hre sa bez straty fiftínu dopodávala k triumfu. Nazbierala presne o 4 loptičky z tohto gemu viac (72:68). Na "winnery" dominovala 23:10 (nevynútené chyby 21:12). Zverenkyňa Davida Kotyzu premenila oba brejkbaly, Španielka zužitkovala len jednu zo šiestich príležitostí na returne.

"Prvý set bol dosť nervózny. Mal som pocit, že Petra je zaťatejšia, než by mala byť, trápila sa s returnom. V tajbrejku však mala guráž, boli to dobré výmeny. V druhom sete už všetko bolo lepšie," cituje iDnes.cz kouča Kotyzu.

Pre Suárezovú-Navarrovú zostáva osobným rekordom na úrovni veľkej štvorky štvrťfinále Roland Garros 2008 a Australian Open 2009.

Niekdajšia dvojka renkingu WTA Kvitová (8.) už má proti o rok staršej a o 20 cm nižšej Suárezovej-Navarrovej (18.) bilanciu 5:1 Dvadsaťtriročná Češka, ktorú najnovšie v civile spájajú s kolegom z kurtov Radkom Štěpánkom, si vo štvrťfinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2013 zmeria sily s Kirsten Flipkensovou nasadenou ako dvadsiatou. Belgická bývalá jednotka juniorského hodnotenia ITF premohla v pondelňajšom osemfinále taliansku rekonvalescentku Flaviu Pennettovú 7:6 (2), 6:3. Nadviazala tým na úspech proti rovnakej rivalke z 1. kola nedávneho parížskeho antukového Roland Garros. Vo vstupnom sete trikrát zlikvidovala manko brejku vrátane skóre 5:6. V druhom dejstve nastolila definitívu priebežným obratom z 1:2 na 5:2. Následne Flipkensová prišla o podanie, ale potom sa ešte raz presadila na returne.

Dvadsaťsedemročná s Kim Clijstersovou spolupracujúca Flipkensová je vo štvrťfinále na Majors premiérovo v kariére. O jedno kolo posunula svoje doterajšie maximum z januárových melbournských AO. Na adrese SW19 Church Road už o dva zápasy zlepšila svoj výkon zo sezóny 2009. V roku 2003 triumfovala v súťaži dievčat. Dvadsiatka počítačového poradia Flipkensová vedie nad Kvitovou 2:1, v marci ju prekonala na tvrdom povrchu v Miami 6:0, 4:6, 6:1.

"Je značne nepríjemná. Vidím tam drobnú podobnosť so Suárezovou-Navrrovou. Flipkensová však oveľa lepšie servuje a má nepríjemnejší čop. Je to štvrťfinále, ´Peťa´ sa zahryzne!" predznamenal Kotyza a k "ľahkej" spodnej polovici žrebu dodal: "Tento rok je to taká hojdačka, že hovoríme len o ďalšom zápase - nie o tom, kam máme dôjsť. Je to pre ňu ťažká situácia."

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále):
Petra Kvitová (ČR-8) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-19) 7:6 (5), 6:3 za 84 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies