Wimbledon: Kristína Kučová prehrala v 2. kole dvojhry

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 17:36 • 2 min
Wimbledon: Kristína Kučová prehrala v 2. kole dvojhry

LONDÝN - Slovenská tenistka Kristína Kučová nasadená ako deviata prehrala s 21-ročnou Češkou Barborou Štefkovou, 188. v renkingu WTA, za 81 minút 3:6, 5:7 v stretnutí stredajšieho 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (27. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Kristína Kučová, 119. vo svetovom rebríčku, sa hneď pri debute v "main draw" na veľkej štvorke dostala do 2. kola Wimbledonu 2009 (podľahla Amélie Mauresmovej, medzičasom fedcupovej kapitánke Francúzska a donedávna trénerke Brita Andyho Murrayho), odvtedy si zahrala už len na melbournských Australian Open 2010. Oba základné údery obojručne hrajúca "Kika" Kučová je víťazkou súťaže junioriek na newyorských US Open 2007.

Okrem niekdajšej 103. ženy hodnotenia Kučovej sa v stredu v 2. kole kvalifikácie ešte predstaví Jana Čepelová proti Francúzke Sherazad Reixovej. Kvalifikácia sa koná v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone, aby organizátori šetrili povrch v samotnom All England Lawn Tennis and Croquet Clube.

 

Priamo v hlavnej singlovej súťaži žien na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka 2016 budú zo Sloveniek hrať Dominika Cibulková, Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková a držiteľka voľnej karty Daniela Hantuchová.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 2. kolo:


Barbora Štefková (ČR) - Kristína Kučová (SR-9) 6:3, 7:5 za 81 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies